Kenali Diri

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia
SYAFIQ ZULAKIFLI adalah graduan Universiti Al-Azhar, Kaherah,Mesir. Berasal dari negeri Johor Darul Takzim. B.A (Hons)Syariah, Al-Azhar (2009) Editor PTS Publication & Distributor Sdn Bhd(2010) Eksekutif Penyelidikan Editorial TVAlhijrah(2012)Penerbit Rancangan IKIMfm (Mulai 1 Mac 2012) Sebarang pertanyaan emelkan ke syafiqzulakifli @ gmail.com atau hubungi +6017 7346 946

Saturday, August 18, 2012

Syawal Ini, Dia Kembali Seperti Dahulu

MENYOROT tiang masa lalu tentu tidak sama dengan apa yang berlaku pada hari ini. Sesekali, teringatkan kisah lima tahun yang lalu apabila diajari di dalam sebuah bengkel.

Tahun ini, ingatan itu kembali menjelma. Dan, kenangan akan diulangi lagi. September 2012 segalanya akan menemui keputusannya. Saya bersama rakan-rakan daripada Grup Karyawan Luar Negara akan berpesta di Port Diskson. Terima kasih salam dihulur buat Dewan Bahasa dan Pustaka Malaysia yang mengizinkan saya menyertai.

Namun, dari satu sisi berbeza - harus mengisi ruang kosong itu dengan karya terbaharu. Apa agaknya yang akan dihidangkan buat bengkel kali ini.

Insya-Allah nanti sama-sama ditunggu.

Syawal ini, Dia akan kembali seperti dahulu kerana mengarang dan terus menulis apa yang terbaharu. Malah, difikirkan skrip drama yang bermutu untuk dipentaskan di hadapan khalayak.

Mengupas semangat lebaran.

Pasti!


No comments: