Kenali Diri

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia
SYAFIQ ZULAKIFLI adalah graduan Universiti Al-Azhar, Kaherah,Mesir. Berasal dari negeri Johor Darul Takzim. B.A (Hons)Syariah, Al-Azhar (2009) Editor PTS Publication & Distributor Sdn Bhd(2010) Eksekutif Penyelidikan Editorial TVAlhijrah(2012)Penerbit Rancangan IKIMfm (Mulai 1 Mac 2012) Sebarang pertanyaan emelkan ke syafiqzulakifli @ gmail.com atau hubungi +6017 7346 946

Thursday, January 26, 2012

Ikat Kontrak Bersama Inteam


RAMAI dan kebanyakan orang kenal dengan kumpulan nasyid Inteam. Insya-Allah, jika tiada aral melintang, saya akan mengikat kontrak bersama kumpulan nasyid Inteam mulai bulan Februari ini.

Usah terperanjat jika saya mengatakan bahawa saya sebenarnya sudah bersedia berhadapan dengan dunia bebas dalam masa terdekat ini. Realitinya, saya mahu berlari sendiri tanpa ada apa-apa ikatan.

Apa yang akan berlaku dari hari ke hari saya akan menunggu dan terus menunggu. Apabila kita mengikat kontrak dengan mana-mana pihak, kita akan mendapat 'gaji tetap' sebagai upah kontrak yang dilakukan.

Saya fikir, dengan tujuan ini saya akan lebih bersedia untuk menguruskan syarikat sendiri tanpa bantuan mana-mana pihak.

Setiap hari saya memikirkan benda baru dalam hidup. Ya, bisnes membuatkan saya berfikir lebih laju. Dengan bisnes juga menyebabkan saya tinggalkan dunia tidur saya dengan banyak. Saya sudah peruntukkan seawal Subuh saya dengan berfikir dan bertindak. Malam saya dengan berfikir dan bertindak.

Terima kasih kepada Tuhan yang membenarkan pemikiran saya sebegini.

Tambahan :

Saya bukan ikat kontrak sebagai seorang penyanyi ya....:)


No comments: