Kenali Diri

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia
SYAFIQ ZULAKIFLI adalah graduan Universiti Al-Azhar, Kaherah,Mesir. Berasal dari negeri Johor Darul Takzim. B.A (Hons)Syariah, Al-Azhar (2009) Editor PTS Publication & Distributor Sdn Bhd(2010) Eksekutif Penyelidikan Editorial TVAlhijrah(2012)Penerbit Rancangan IKIMfm (Mulai 1 Mac 2012) Sebarang pertanyaan emelkan ke syafiqzulakifli @ gmail.com atau hubungi +6017 7346 946

Sunday, September 18, 2011

Kembara Mencari Haji Mabrur 1

Perjalanan semakin hampir...

Saat dan waktu yang dijanjikan bakal memulakan pertemuannya. Saya membilang hari - menjenguk kalau ada-ada dosa yang belum diseka. Mencari kalau-kalau ada singgung tak diterima. Aduh; betapa kerdilnya sebuah perjalanan yang akan bermula ini.

Semalam, 17 September hari pertemuan jemaah yang saya labelkan 1/14 daripada keseluruhan jemaah Malaysia untuk bertamu di tanah haram Mekah. Catatan saya akan bermula di sini. Dari atas - tepi dan hadapan - insyaAllah saya akan catatkan di sini.

Di sini catatan ini bermula...dan di sini catatan ini akan berakhir. Kembara Mencari Haji Mabrur - falsafah yang pasti mencuit hati dan nubari.

Allahuakbar...

2 comments:

Ayuni said...

semoga berjaya....

Mr Syafiq said...

syukran di atas doanya...