Kenali Diri

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia
SYAFIQ ZULAKIFLI adalah graduan Universiti Al-Azhar, Kaherah,Mesir. Berasal dari negeri Johor Darul Takzim. B.A (Hons)Syariah, Al-Azhar (2009) Editor PTS Publication & Distributor Sdn Bhd(2010) Eksekutif Penyelidikan Editorial TVAlhijrah(2012)Penerbit Rancangan IKIMfm (Mulai 1 Mac 2012) Sebarang pertanyaan emelkan ke syafiqzulakifli @ gmail.com atau hubungi +6017 7346 946

Wednesday, August 11, 2010

Terima Kasih Buat Teman

PERTEMUAN dan perpisahan itu adat. Kata-kata itu saya simpan dalam kotak ingatan. Setelah kami terpisah hampir setahun, (ketika saya menamatkan pengajian tahun lalu) akhirnya kami dipertemukan semula.

Kami dipertemukan dalam suasana damai. Kami dipertemukan dalam satu suasana yang kami tidak jangkakan. Berkat takdir dan ketentuan tarikh 8 Ogos kami bertemu.

Sungguh indah pertemuan itu. Biarpun hanya kami berempat tetapi bagai kami berlima belas (merujuk kepada kepimpinan PMRAM yang sentiasa ada 15 orang)

Tidak dirancang akan pertemuan itu. Saya hanya dimaklumkan beberapa hari sahaja. Walaupun begitu, insya-Allah seperti yang bakal direncanakan adalah perhimpunan besar-besaran kepimpinan PMRAM yang akan diadakan selepas hari raya nanti.

Insya-Allah dan doa sahaja dipanjatkan kepada Allah Taala agar misi dan cita-cita tersebut tercapai. Terima kasih kepada teman-teman yang memeriahkan hari lahir saya tahun ini.

Tambahan :

Bulan Ogos ini banyak peristiwa yang menarik dan bermakna dalam diri.

Hari Sabtu ini (14 Ogos) saya dijemput mempengerusikan Majlis Berbuka Puasa anjuran Islamic Relief Organization bersama anak-anak yatim di Kuala Lumpur.1 comment:

أِبنو سلنجوري said...

Bukan Ustaz Abd Malik berada di Mesir ke??