Kenali Diri

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia
SYAFIQ ZULAKIFLI adalah graduan Universiti Al-Azhar, Kaherah,Mesir. Berasal dari negeri Johor Darul Takzim. B.A (Hons)Syariah, Al-Azhar (2009) Editor PTS Publication & Distributor Sdn Bhd(2010) Eksekutif Penyelidikan Editorial TVAlhijrah(2012)Penerbit Rancangan IKIMfm (Mulai 1 Mac 2012) Sebarang pertanyaan emelkan ke syafiqzulakifli @ gmail.com atau hubungi +6017 7346 946

Wednesday, August 04, 2010

Mahu Pulang Ke Jalan Asal

SUDAH masuk bulan Ogos. Ini bermakna sudah hampir setahun saya pulang ke Malaysia dan hampir setahun juga saya berkhidmat di PTS Publications & Distributors Sdn. Bhd.

Saya mahu kembali pulang ke jalan asal. Jalan yang membawa saya sampai ke destinasi ini. Saya mahu kembali mengarang sebuah cerpen, novel, dan puisi untuk dicurah kepada masyarakat.

Saya sudah jarang-jarang ke Dewan Bahasa dan Pustaka kerana 'position' hari ini memaksa saya menundakan hasrat itu.

Namun, apabila Pengurus Jabatan Jualan, Encik Zaharin Zain sudah memaklumkan bahawa Sasterawan Negara, A. Samad Said akan berhijrah ke PTS, saya jadi semangat kembali. Mahu duduk di dalam dunia saya yang asal.

Ini Bukan Dunia Saya! Membaca dan mengurus karya sains yang bukan aliran saya. Sudah banyak kali isu ini saya suarakan bersama-sama teman seperjuangan. Namun, saya ketahui bahawa mereka mahu meletakkan saya sebagai posisi kedua pentadbiran, maka saya masih kekal di sini- ya- menguruskan buku-buku sains.

Sebab itulah, saya mahu pulang dan kembali ke jalan asal.

Menghitung hari...menghitung hari...menjelang 8 Ogos...

2 comments:

Zaid Akhtar said...

Tuan SZ,
saya dah lama menanti novel tuan.
satu satu, tuan.
tak tercapai kita semuanya sekaligus.
satu satu.

mulakan dengan buku pertama!

Naim said...

"banyak sangat hendak dibuat.... cuba fokus satu satu." kata saya.

@naimisa