Kenali Diri

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia
SYAFIQ ZULAKIFLI adalah graduan Universiti Al-Azhar, Kaherah,Mesir. Berasal dari negeri Johor Darul Takzim. B.A (Hons)Syariah, Al-Azhar (2009) Editor PTS Publication & Distributor Sdn Bhd(2010) Eksekutif Penyelidikan Editorial TVAlhijrah(2012)Penerbit Rancangan IKIMfm (Mulai 1 Mac 2012) Sebarang pertanyaan emelkan ke syafiqzulakifli @ gmail.com atau hubungi +6017 7346 946

Sunday, May 23, 2010

Sambutan Hari Guru PASTI Negeri Selangor


Mempengerusikan majlis di dalam majlis sambutan apa-apa pun, perlu melihat macam-macam perkara. Pertama, siapa penganjurnya. Kedua, apa matlamatnya. Ketiga, bagaimana keperluan mengisinya.

Alhamdulillah, hujung minggu ini dapat juga saya ke pentas pengacaraan dan mengendalikan majlis sambutan Hari Guru Peringkat Negeri Selangor bagi sekolah-sekolah PASTI di negeri Selangor.

Petang, sempat belajar teater lagi. Hari demi hari, pengisian dan pembelajaran masih lagi berlaku. Sejujurnya, saya memasuki kelas teater dan mempelajarinya dengan cikgu Rosli Rahman Adam adalah kerana ingin mencari pengalaman.

Tidak lain dan tidak bukan, ia merupakan salah satu tiket saya mengendalikan drama radio yang akan bersiaran di PTS.fm. Saya sebagai penerbit rancangan bagi segmen drama radio PTS perlu belajar praktikal pengawalan suara dan vokal bagi melahirkan watak cemerlang.

2
Siang tadi dapat panggilan daripada Ustaz Zaharuddin, menantu kepada Tuan Guru Dato Seri Abdul Hadi Awang yang juga merupakan salah seorang AJK Syura, Dewan Ulama PAS Pusat, meminta saya mewakili Malaysia ke Jakarta untuk satu persidangan di sana pada bulan Jun ini.

Saya akan ke Jakarta dan berprogram di sana selama 3 hari. Insya-Allah, harap-harap semua berjalan dengan baik. Amin...

3
Ada teman saya yang akan dihantar ke India, Mesir, Jordan pada masa yang terdekat ini...Menunggu giliran...:)

No comments: