Kenali Diri

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia
SYAFIQ ZULAKIFLI adalah graduan Universiti Al-Azhar, Kaherah,Mesir. Berasal dari negeri Johor Darul Takzim. B.A (Hons)Syariah, Al-Azhar (2009) Editor PTS Publication & Distributor Sdn Bhd(2010) Eksekutif Penyelidikan Editorial TVAlhijrah(2012)Penerbit Rancangan IKIMfm (Mulai 1 Mac 2012) Sebarang pertanyaan emelkan ke syafiqzulakifli @ gmail.com atau hubungi +6017 7346 946

Saturday, May 29, 2010

Perginya Seorang Teman

Shakir (kiri) dan Jimmy (kanan) di salah sebuah restoran di Taman Melati, Setapak. Jimmy adalah pakar grafik PTS

Kurang lima belas hari setahun, sahabat saya Tuan Shakir akan berhijrah meninggalkan PTS. Tuan Shakir mula berkhidmat di PTS sebagai editor PTS Millennia Sdn. Bhd. Walaupun, beliau mendapat Ijazah Sarjana Muda Matematik UKM, tetapi semangat mendalami ilmu haraki saya kagumi.

Saya juga tidak sehebat beliau yang mengkaji bermacam-macam kitab haraki. Mulai 1 Jun ini, beliau tidak lagi berkhidmat di PTS dan meneruskan kerjaya di Saiful Islam Training & Consultancy secara sepenuh masa.

Tuan Shakir juga adalah orang yang membawa saya berkenalan dengan Ustaz Hasrizal Abdul Jamil (Saifulislam.com).

Apapun, saya mendoakan beiau akan berjaya di dalam bidang yang diceburi nanti. Setiap insan itu ditentukan rezekinya. Banyak idea baru yang telah kami kongsikan sepanjang berada di dalam PTS.

Selamat mendirikan mahligai rumah tangga juga pada 6 Jun ini...


1 comment:

Ainn Ngainon said...

:(
Semoga Shakir tidak lupakan saya. Awak juga, Tuan Syafiq.