Kenali Diri

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia
SYAFIQ ZULAKIFLI adalah graduan Universiti Al-Azhar, Kaherah,Mesir. Berasal dari negeri Johor Darul Takzim. B.A (Hons)Syariah, Al-Azhar (2009) Editor PTS Publication & Distributor Sdn Bhd(2010) Eksekutif Penyelidikan Editorial TVAlhijrah(2012)Penerbit Rancangan IKIMfm (Mulai 1 Mac 2012) Sebarang pertanyaan emelkan ke syafiqzulakifli @ gmail.com atau hubungi +6017 7346 946

Wednesday, May 05, 2010

Pegawai Kita?


GAMBAR di atas menjadi bukti bahawa seorang kakitangan kerajaan yang ditugaskan di Mesir menjalankan tugas yang salah apabila terlibat secara langsung dengan pertubuhan parti politik. Saya sungguh terharu apabila pegawai kita dijadikan hamba (mungkin juga sukarela) untuk membersihkan pejabat Kelab UMNO Kaherah.

Saya akan menghadiri mesyuarat tertutup bersama kepimpinan tertinggi di Malaysia pada minggu hadapan. Sebarang isu hendaklah dimaklumkan kepada saya pada kadar segera dan pihak kami akan menghantar maklumat ini kepada media (akhbar).

Tahukah tuan-tuan sekalian bahawa kenyataan akhbar atau sebarang isu yang terbit di media bercetak (akhbar) akan lebih dilayan oleh pihak Kementerian Pengajian Tinggi Malaysia daripada kenyataan yang tuan-tuan khabarkan di dalam blog atau sebagainya.

Saya faham benar bahawa isu yang sedang berlaku di Mesir adalah seperti berikut :

1. Mahasiswi Qiraat Mansurah tidak dapat menghadapi peperiksaan kerana fail pendaftaran pelajar masih lagi tidak sampai (tiba) di Mansurah. Al-Azhar tidak membenarkan mahasiswi mengambil peperiksaan.

2. Isu pegawai di Tanta

3. Isu ARMA. Pegawai JPMK tidak tahu peraturan sebenar ARMA.

4. Isu penutupan kampus Al-Azhar cawangan Mansurah dan Dumyat menyebabkan mahasiswa di arah berpindah ke Kaherah.3 comments:

Zul Ikhwan Zahari said...

Semua nama mahasiswa Qiraat masih belum muqayyad. Termasuk Shoubra.

Nasrul Ikman Nerudin said...

Bawak isu nak memperbaharui PASSPORT!!... 6 bulan baru siap!!!

ahmad hisyam said...

salam, boleh us nyatakan apa yg diperlukan oleh us utk dimaklumkan pd pihak akhbar?.

antra 4 isu yg us sedia maklum itu.