Kenali Diri

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia
SYAFIQ ZULAKIFLI adalah graduan Universiti Al-Azhar, Kaherah,Mesir. Berasal dari negeri Johor Darul Takzim. B.A (Hons)Syariah, Al-Azhar (2009) Editor PTS Publication & Distributor Sdn Bhd(2010) Eksekutif Penyelidikan Editorial TVAlhijrah(2012)Penerbit Rancangan IKIMfm (Mulai 1 Mac 2012) Sebarang pertanyaan emelkan ke syafiqzulakifli @ gmail.com atau hubungi +6017 7346 946

Monday, May 10, 2010

Kenali PMRAM : Syarat Wajib Temuduga

TAHNIAH kepada teman-teman dari Universiti Al-Azhar yang menghadiri temuduga di PTS Publications di Batu Caves pada hari ini. Jawatan yang masih lagi perlu diisi adalah editor bahagian agama.

Saya difahamkan bahawa calon yang mengenali PMRAM berpotensi berada di PTS. Realiti yang berlaku, di mana-mana sektor awam, apabila penemuduga bertanya, "Awak ada terlibat dengan PMRAM semasa di Mesir?" semestinya apabila calon mengatakan YA, peluang untuk ditempatkan bekerja amat tipis malah mungkin disingkirkan begitu sahaja.

Namun, tidak seperti yang berlaku di PTS. Awal-awal lagi saya sudah memaklumkan kepada calon-calon bahawa, perlu menyatakan bahawa mereka semua terlibat dengan PMRAM malah sijil-sijil PMRAM perlu diberikan kepada pihak yang menemuduga mereka.

Barangkali ini adalah USP (Unique Selling Point) untuk bekerja dengan PTS. PTS hanya menerima mereka yang faham apa itu jemaah Islam yang sebenar daripada berpekik-pekik mengatakan 'kami sokong UMNO'.


2 comments:

Puan Ainon Mohd. said...

Betul... Betul...

Ahmad Zahiruddin bin Mohd Zabidi said...

Takbir... Allahuakbar!

Ana terharu....