Kenali Diri

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia
SYAFIQ ZULAKIFLI adalah graduan Universiti Al-Azhar, Kaherah,Mesir. Berasal dari negeri Johor Darul Takzim. B.A (Hons)Syariah, Al-Azhar (2009) Editor PTS Publication & Distributor Sdn Bhd(2010) Eksekutif Penyelidikan Editorial TVAlhijrah(2012)Penerbit Rancangan IKIMfm (Mulai 1 Mac 2012) Sebarang pertanyaan emelkan ke syafiqzulakifli @ gmail.com atau hubungi +6017 7346 946

Wednesday, May 05, 2010

"Jangan Beri Syafiq Masuk ARMA"- Pegawai


TERPERANJAT SAYA apabila Timbalan Presiden PMRAM, Saudara Muhammad Zuhaili Saiman (tengah) masuk ke dalam bangunan ARMA. Saya masih teringat lagi, tahun lalu, seorang pegawai telah memaklumkan kepada penghuni ARMA, "Jangan Beri Syafiq Masuk ARMA".

Pegawai amat takut dengan saya. Oleh sebab saya wartawan paling cepat membuat laporan berkenaan bangunan ARMA itu, mereka terpaksa menghalang saya masuk ke dalam kawasan bangunan milik asal PMRAM itu.

Hasilnya, di sebalik PENGHARAMAN PMRAM masuk ke dalam bangunan ARMA seperti yang dimaklumkan oleh pegawai JPMK baru-baru ini berkenaan PMRAM tidak dibenarkan masuk bangunan itu, terbukti tewas apabila ARMA dimasuki oleh kepimpinan PMRAM.

Saya tidak sabar menunggu peraturan baru pegawai JPMK untuk mengupah body-guard selepas ini menjaga pintu masuk ARMA dan tidak membenarkan mana-mana kepimpinan PMRAM menerobos masuk pintu ARMA.

Tambahan :

Dalam pertemuan baru-baru ini di ARMA, pegawai memaklumkan bahawa KELANTAN DAN PMRAM HARAM BAGI ARMA. Persoalannya, mengapa HARAM? Spekulasi...No comments: