Kenali Diri

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia
SYAFIQ ZULAKIFLI adalah graduan Universiti Al-Azhar, Kaherah,Mesir. Berasal dari negeri Johor Darul Takzim. B.A (Hons)Syariah, Al-Azhar (2009) Editor PTS Publication & Distributor Sdn Bhd(2010) Eksekutif Penyelidikan Editorial TVAlhijrah(2012)Penerbit Rancangan IKIMfm (Mulai 1 Mac 2012) Sebarang pertanyaan emelkan ke syafiqzulakifli @ gmail.com atau hubungi +6017 7346 946

Wednesday, May 19, 2010

Dunia Baru


SAYA banyak kali termenung memikirkan peluang. Saya baru pulang bertemu Puan Liza Tan (isteri kepada Encik Rosli a.k.a. Cikgu Rosli) yang mengajar lakonan.

Beliau menyatakan kepada saya, semua yang ada dalam hidup ini perlu kita menggunakan peluang yang ada.

Kali ini saya menceburi dunia latihan baru iaitu lakonan teater dan TV. Mungkin, ada yang pelik mengapa saya memilih jalan ini. Ini adalah peringkat awal sahaja. Latihan dan latihan diberikan oleh cikgu Rosli kepada semua anak muridnya yang gigih mempelajari ilmu lakonan pentas dan drama TV.

Teman saya pula menjemput untuk ke TV3 pada hari Sabtu ini untuk penggambaran di TV3 sempena sambutan TV3 yang ke-26 iklan promosi TV3. Mereka memerlukan 40 orang pelakon tambahan. Entah...saya belum buat keputusan.

Saya adalah orang seni. Oleh yang demikian, saya terlibat dengan pelbagai jenis seni.

1 comment:

hamada hamdi said...

orang kata seni itu abstrak. tapi adakah abstrak itu infiniti?