Kenali Diri

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia
SYAFIQ ZULAKIFLI adalah graduan Universiti Al-Azhar, Kaherah,Mesir. Berasal dari negeri Johor Darul Takzim. B.A (Hons)Syariah, Al-Azhar (2009) Editor PTS Publication & Distributor Sdn Bhd(2010) Eksekutif Penyelidikan Editorial TVAlhijrah(2012)Penerbit Rancangan IKIMfm (Mulai 1 Mac 2012) Sebarang pertanyaan emelkan ke syafiqzulakifli @ gmail.com atau hubungi +6017 7346 946

Saturday, May 08, 2010

Kementerian Kemasyarakatan MesirMengapa PMRAM berdaftar dengan Kementerian Kemasyarakatan Mesir? Persoalan ini sentiasa menjadi bualan. Ada pihak juga seringkali menuduh PMRAM dengan persoalan begini, "Mengapa tidak mahu @ berdegil untuk berdaftar dengan Kedutaan Besar Malaysia Kaherah."

Untuk pengetahuan, isu pendaftaran tidak perlu timbul. Selagi muktamar membuat keputusan untuk tidak berdaftar, maka tidak perlu dibangkitkan lagi isu ini.

Secara peribadi, saya tidak nampak ada kelebihan besar apabila berdaftar. Jika ada sila nyatakan. Persatuan-persatuan yang berdaftar seperti KELAB UMNO KAHERAH, ISMA, ABIM, dan lain-lain yang dipaksa berdaftar termasuk Badan Kebajikan Anak Negeri (BKAN) langsung tidak membawa kelebihan besar.

Saya tidak nampak ada sebuah bangunan 15 tingkat diberikan kepada persatuan-persatuan ini. Oleh sebab itu, isu pendaftaran tidak perlu timbul.

Kementerian Kemasyarakatan Mesir menjalinkan hubungan rasmi melalui Presiden PMRAM. Beliau adalah orang penting yang akan memberikan maklum balas terhadap perjalanan PMRAM pada setiap bulan.

Oleh sebab itu, tuduhan yang boleh membawa maksud bahawa PMRAM tiada hubungan dengan kementerian atau polis wajar dipertikaikan dengan bukti-bukti yang kukuh.3 comments:

ahmad hisyam said...

kenapa ye? tiba2 je ni.

sedih2.. :(

Ibnu Ali said...

selamat datang

www.syafiq.com

hehehe

Puan Ainon Mohd. said...

Oooo... Begitu rupanya!