Usul Muktamar

MENGIKUT undang-undang tubuh PMRAM, saya secara rasminya sudah digugurkan daripada keahlian sebagai ahli PMRAM. Walaubagaimanapun, sukacita dimaklumkan saya memohon agar ada ahli PMRAM yang membawa usul saya ke peringkat muktamar dan dibahaskan.

Usul saya berbunyi :

"Menukar Dewan Perwakilan Mahasiswa (DPM) kepada PMRAM Cawangan ..."

Hujah saya :

1. Oleh sebab kuasa yang digunakan oleh pihak X melampaui batas dengan menganggap semua DPM adalah milik mereka, justeru nama ini wajar ditukar.

2. Pihak X sentiasa mengadakan hubungan rasmi kepada wakil PMRAM di cawangan tanpa pengetahuan PMRAM menyebabkan urusan rasmi tidak dapat berjalan dengan baik dan sempurna.

3. Pihak X beranggapan bahawa PMRAM tidak mempunyai kuasa kepada DPM dan mereka sewenang-wenangnya menggunakan mahasiswa untuk menjalankan aktiviti tanpa pengetahuan rasmi PMRAM.

4. Apabila PMRAM Cawangan digunakan, pastinya mahasiswa yang berada di cawangan juga akan merasakan jiwa kesatuan sesama mahasiswa tanpa mempunyai agenda yang kedua dan ketiga membina tembok pemisah mahasiswa di Mesir.

5. Hujah ini bukanlah menafikan peranan pihak X tetapi hujah ini adalah cara mendidik semua pihak agar berakhlak ketika singgah di 'rumah orang'.

Walaubagaimanapun, sukacita dimaklumkan penukaran nama DPM kepada PMRAM Cawangan juga boleh dilakukan oleh Badan Pengurus PMRAM dalam mesyuarat Badan Pengurus PMRAM sahaja mengikut Undang-Undang Tubuh DPM.

Tambahan :

Kita perlu belajar dari UMNO.

UMNO Pusat - UMNO Cawangan - UMNO Bahagian

Comments

Popular posts from this blog

SAMBUNG BELAJAR KE MESIR

HALA TUJU SELEPAS SIJIL TINGGI AGAMA MALAYSIA (STAM)

Puisi Untuk Aliff Aziz