Kenali Diri

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia
SYAFIQ ZULAKIFLI adalah graduan Universiti Al-Azhar, Kaherah,Mesir. Berasal dari negeri Johor Darul Takzim. B.A (Hons)Syariah, Al-Azhar (2009) Editor PTS Publication & Distributor Sdn Bhd(2010) Eksekutif Penyelidikan Editorial TVAlhijrah(2012)Penerbit Rancangan IKIMfm (Mulai 1 Mac 2012) Sebarang pertanyaan emelkan ke syafiqzulakifli @ gmail.com atau hubungi +6017 7346 946

Sunday, March 28, 2010

Pengacara di Pesta Buku

Sayed Munawar di pentas ITNM bersama Faisal Tehrani

Saya bersama Tuan Zulkifli Khair di pentas PTS

Saya amat berbesar hati menjadi pengacara dan pengendali majlis sepanjang Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur (PBAKL). Fikir saya, saya mahu jadi seperti 'dia' dalam masa lima tahun dari sekarang.

Setiap kali saya selesai berprogram di tapak pesta, saya berkejar-kejar menyaksikan Tuan Sayed Munawar mengendalikan majlis. Saya cukup gemar dengan tutur bicara Tuan Sayed Munawar yang saya fikir cemerlang membawa gagasan dan pemikiran sebagai seorang pengerusi majlis dan pengacara.

Saya perhatikan lama. Saya lihat dan saya tafsir setiap satu olahan kata Tuan Sayed Munawar. Perkara yang sama yang diaplikasikan di dalam kendalian pengacaraan saya.

Orang baru tidak sama seperti orang lama. Orang baru juga tidak serupa dengan gelagat orang lama. Barangkali, ini adalah peluang baru yang saya timba. Terima kasih kepada pihak pengurusan yang mempercayai bakat saya.


1 comment:

iLhAm.HaFiZ said...

Assalamualaikum...

Ustaz Syafiq,

Tahniah atas segala usaha yang telah dicurahkan. Ya, saya juga turut kagum dengan pengacaraan Tuan Sayed Munawar. Semoga Ustaz menjadi pengacara yang bagus juga suatu hari nanti. Amin Ya Rabb... =)