Kenali Diri

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia
SYAFIQ ZULAKIFLI adalah graduan Universiti Al-Azhar, Kaherah,Mesir. Berasal dari negeri Johor Darul Takzim. B.A (Hons)Syariah, Al-Azhar (2009) Editor PTS Publication & Distributor Sdn Bhd(2010) Eksekutif Penyelidikan Editorial TVAlhijrah(2012)Penerbit Rancangan IKIMfm (Mulai 1 Mac 2012) Sebarang pertanyaan emelkan ke syafiqzulakifli @ gmail.com atau hubungi +6017 7346 946

Saturday, February 27, 2010

Bersama Pengarah GENG


PERNAH menonton Filem Animasi Pertama di Malaysia? FILEM GENG Pengembaraan Bermula (Upin & Ipin) yang masuk pawagam tahun lalu.

Hari ini saya bertemu dengan produksi Filem Geng (Upin & Ipin) yang diketuai oleh Tuan Pengarahnya, Encik Mohd Nizam Abdul Razak. Muda orangnya. Baru berusia 27 tahun. Tetapi sudah jadi pengarah filem.

Apa kena mengena saya dengan mereka? Syhhh..senyap sahaja. Jangan beritahu orang lain.

Anda akan bakal ikuti satu lagi siri animasi yang kedua. Kartun di belakang itu adalah watak utama dalam siri animasi itu. Mahu menjadi sebahagian daripada team ini?

Jikalau anda ada adik-adik yang berusia sekitar 10-12 tahun yang suaranya boleh dianimasikan, boleh sahaja hubungi saya dan saya akan berusaha menemukan mereka dengan team ini. Selamat beramal...

Tambahan :

Upin & Ipin sudah menempa nama. Bagaimana pula drama animasi yang kedua ini. Dalam perbualan saya bersama pengarahnya, satu projek (animasi) daripada JAKIM akan mula diperkenalkan pada tahun hadapan. Pakar-pakar bahasa Arab juga diperlukan bagi membantu team produksi.

2 comments:

rahmahmokhtaruddin said...

Urusan tuan? Ada kaitan dengan suarakah? Iyalah, tuan mempunyai 'suara emas' :D

MyFahmi said...

Sesuatu yang amat menarik...
Bagi yang berkebolehan Bahasa Arab, Bahasa Arab Lahjah Ammiah Mesir akan dibuat versi khas...[memandai je kan]
Mesti channel TV Mesir berminat...:)