Kenali Diri

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia
SYAFIQ ZULAKIFLI adalah graduan Universiti Al-Azhar, Kaherah,Mesir. Berasal dari negeri Johor Darul Takzim. B.A (Hons)Syariah, Al-Azhar (2009) Editor PTS Publication & Distributor Sdn Bhd(2010) Eksekutif Penyelidikan Editorial TVAlhijrah(2012)Penerbit Rancangan IKIMfm (Mulai 1 Mac 2012) Sebarang pertanyaan emelkan ke syafiqzulakifli @ gmail.com atau hubungi +6017 7346 946

Sunday, December 27, 2009

Salam Buat Saidina Husin

MESTI akan jadi kecoh. Orang-orang akan label saya sebagai pengikut ajaran syiah yang menyokong sanak saudara Saidina Ali.

Apabila tiba hari Asyura (10 Muharam) berdentam-dentum orang-orang agama melabel itu dan ini. Selepas dua puluh empat tahun duduk di muka bumi ini, saya kuatkan tekad bahawa Islam itu agama rasmi, Ahli Sunnah Wal Jamaah itu ajaran ketauhidan rasmi, mazhab Syafie itu pegangan teras pendidikan Islam sejati.

Saya difahamkan oleh teman-teman yang pernah ke Iran, mereka sendiri menyaksikan bahawa acara pukul-memukul dan darah-berdarah yang ditunjukkan itu sebenarnya bukanlah suatu yang benar, tetapi hanya cat merah sahaja.

2 comments:

Management Consultant said...

Kadang-kadang terdapat juga gambar di internet menunjukkan muka kanak-kanak berlumuran darah tetapi kanak-kanak tersebut masih boleh tersenyum, mungkin yang merah itu bukan darah sebenar agaknya...

aida said...

Tipah tertipu rupanya... Terima kasih kerana memberitahu...