Kenali Diri

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia
SYAFIQ ZULAKIFLI adalah graduan Universiti Al-Azhar, Kaherah,Mesir. Berasal dari negeri Johor Darul Takzim. B.A (Hons)Syariah, Al-Azhar (2009) Editor PTS Publication & Distributor Sdn Bhd(2010) Eksekutif Penyelidikan Editorial TVAlhijrah(2012)Penerbit Rancangan IKIMfm (Mulai 1 Mac 2012) Sebarang pertanyaan emelkan ke syafiqzulakifli @ gmail.com atau hubungi +6017 7346 946

Thursday, December 31, 2009

Posisi Tepat!

DALAM pertemuan bersama rakan-rakan mantan Badan Pengurus PMRAM semalam, ramai menyatakan kepada saya, "Enta duduk elok-elok dalam posisi enta sekarang. Kita perlukan ramai orang Al-Azhar dalam dunia sastera. Kita mahu bercakap tentang perjuangan Islam melalui sastera."

Saya cukup gerun dengan beberapa harapan menggunung daripada kawan-kawan. Mereka memuji-muja syarikat penerbitan PTS kerana terus berjuang memandaikan bangsa dan agama.

"Bagus enta duduk dalam PTS dan jadi editor. Biar kita membuka mata-mata masyarakat bahawa Azhari terjun di dalam pelbagai sektor."

Ada beberapa cadangan bernas yang sempat mereka kongsikan kepada saya. Ada beberapa peranan penting yang mereka harapkan daripada saya. Semua itu saya kembalikan kepada Allah Taala yang mengaturkan setiap perjalanan hamba-Nya.


1 comment:

Puan Ainon Mohd. said...

Dengan kehadiran tuan, PTS akan menjadi rumah sastera Islami yang paling aktif....