Kenali Diri

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia
SYAFIQ ZULAKIFLI adalah graduan Universiti Al-Azhar, Kaherah,Mesir. Berasal dari negeri Johor Darul Takzim. B.A (Hons)Syariah, Al-Azhar (2009) Editor PTS Publication & Distributor Sdn Bhd(2010) Eksekutif Penyelidikan Editorial TVAlhijrah(2012)Penerbit Rancangan IKIMfm (Mulai 1 Mac 2012) Sebarang pertanyaan emelkan ke syafiqzulakifli @ gmail.com atau hubungi +6017 7346 946

Tuesday, December 29, 2009

Pertemuan Bersama Saifulislam.Com

Gambar hiasan
Ustaz Hasrizal dan Saudara Asyraf dalam KEM HIJRI baru-baru ini

MALAM tadi kali pertama saya bertemu dengan Ustaz Hasrizal Abdul Jamil atau lebih dikenali dengan laman web beliau, saifulislam.com.

Selepas tamat pengajian di Mesir, saya seringkali menghadiri kuliah-kuliah Maghrib di sekitar bandar Kuala Lumpur. Tetapi, bagi saya kuliah yang disampaikan oleh beliau amat berlainan. Saya amat gemar seorang ustaz menyampaikan kuliah dalam konteks berbeza. Walaupun beliau menyampaikan kuliah Tafsir Surah Kahfi ayat 19 tetapi perbahasan beliau bukan hanya merujuk ilmu semata-mata, tetapi permainan emosi dan motivasi mandiri juga dilakukan.

Usai mendengar kuliah beliau semalam, saya dapat keluar makan bersama dan banyak cerita dan perkara menarik dibincangkan.

Rupa-rupanya seorang ustaz yang sudah berada di puncak ini juga banyak gosipnya. Hehehe.

Kesian ustaz. Saya mendoakan agar ustaz tidak dianiayai lagi selepas ini.

Tambahan :
Saifulislam.com mengarang untuk Majalah I. Selain itu juga kolumnis untuk Majalah Anis.
4 comments:

Puan Ainon Mohd. said...

Beliau ustaz generasi baru....

jerung sakti said...

Tuan Syafiq tidak ambil gambar kita makan bersama Ustaz Hasrizal ke?

SYAFIQ ZULAKIFLI said...

Tuan Shakir, maaf kerana saya tidak sempat hendak mengambil gambar. Kredit juga untuk saudara yang menjemput saya bersama-sama bertemu dengan SaifulIslam.Com

SYAFIQ ZULAKIFLI said...
This comment has been removed by the author.