Kenali Diri

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia
SYAFIQ ZULAKIFLI adalah graduan Universiti Al-Azhar, Kaherah,Mesir. Berasal dari negeri Johor Darul Takzim. B.A (Hons)Syariah, Al-Azhar (2009) Editor PTS Publication & Distributor Sdn Bhd(2010) Eksekutif Penyelidikan Editorial TVAlhijrah(2012)Penerbit Rancangan IKIMfm (Mulai 1 Mac 2012) Sebarang pertanyaan emelkan ke syafiqzulakifli @ gmail.com atau hubungi +6017 7346 946

Friday, December 04, 2009

Kerjaya Kepimpinan PMRAM Ditinjau

SAYA pelik dan gusar kerana masih terdapat sebilangan besar insan yang mempersenda kerjaya kepimpinan PMRAM.

Ada yang tidak senang dengan kerjaya yang dimiliki oleh salah seorang kepimpinan PMRAM yang kini berkhidmat selaku pengacara TV di Astro OASIS. Ada pula yang tidak senang dengan kerjaya kepimpinan PMRAM yang kini berkhidmat di Bank Negara.

Tuduhan mereka, konon-konon bekas kepimpinan ini tidak membantu di dalam memperteguhkan kedaulatan Islam di bumi Malaysia.

Untung kerjaya saya kini sebagai editor belum pernah disinggung oleh mana-mana pihak. Jikalau ada yang menyinggung juga saya hanya akan berkata, "Selamat datang ke alam kerjaya yang penuh dengan cabaran."

Tambahan :

1. Mantan Timbalan Presiden PMRAM, Saudara Mohd Hafiz Mansor yang kini bertugas di Jabatan Mufti Johor akan dihantar menyambung pelajaran di Universiti Kebangsaan Malaysia, Bangi.


No comments: