Kenali Diri

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia
SYAFIQ ZULAKIFLI adalah graduan Universiti Al-Azhar, Kaherah,Mesir. Berasal dari negeri Johor Darul Takzim. B.A (Hons)Syariah, Al-Azhar (2009) Editor PTS Publication & Distributor Sdn Bhd(2010) Eksekutif Penyelidikan Editorial TVAlhijrah(2012)Penerbit Rancangan IKIMfm (Mulai 1 Mac 2012) Sebarang pertanyaan emelkan ke syafiqzulakifli @ gmail.com atau hubungi +6017 7346 946

Saturday, December 26, 2009

Cerpen di Akhbar SIASAH

Akhbar Siasah memilih karya saya berjudul, "Tuan, Ini Untuk Kamu" dan diterbitkan di dalam edisi Siasah (27 Disember - 2 Januari).

Untuk pengetahuan, karya ini adalah karya sindir-menyindir terhadap Presiden Amerika pada waktu itu (Bush) kerana dibaling kasut. Ingat lagikah kalian berkenaan peristiwa itu? Saya menulis cerpen ini selepas membaca keratan akhbar yang menyiarkan kes Bush kena baling kasut.

Dalam waktu sekali duduk di hadapan komputer sahaja, karya ini dapat diselesaikan. Entah bagaimana, Allah mudahkan saya menulis dalam waktu yang amat pantas pada hari itu. Seingat saya, saya menulis karya ini di dalam bilik (rumah di Mesir) bermula jam 11 malam hingga 2 pagi.

Terima kasih kepada editor yang menerbitkan karya itu.

Tambahan :
Selepas ini banyak cerpen-cerpen 'ganyang' yang saya ingin tulis di akhbar Siasah ini. Yang paling saya nantikan adalah mahu ganyang orang-orang besar di Mesir yang terlalu biadap dengan saya. Ini juga cara memperkenalkan sastera hasanah kepada mereka.

No comments: