Kenali Diri

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia
SYAFIQ ZULAKIFLI adalah graduan Universiti Al-Azhar, Kaherah,Mesir. Berasal dari negeri Johor Darul Takzim. B.A (Hons)Syariah, Al-Azhar (2009) Editor PTS Publication & Distributor Sdn Bhd(2010) Eksekutif Penyelidikan Editorial TVAlhijrah(2012)Penerbit Rancangan IKIMfm (Mulai 1 Mac 2012) Sebarang pertanyaan emelkan ke syafiqzulakifli @ gmail.com atau hubungi +6017 7346 946

Saturday, November 28, 2009

Rindu Seorang Sahabat

KAVER untuk filem terbaru 'Piramid Hati Kita'. :)

ABDUL MALIK TAMRINAN, seorang teman yang amat saya akrabi ketika berada di Mesir. Pernah tinggal sebumbung dengan beliau pada September 2005. Akhirnya kami terpaksa berpisah pada akhir bulan Disember 2007.

Barangkali itulah suratan yang ditetapkan. Walaupun semenjak akhir 2007 kami berpisah, kami masih lagi berhubung. Dan barangkali waktu itulah saya mengerti bahawa saya terlalu sibuk bekerja sebagai seorang pemimpin pelajar sehingga memaksa perpisahan itu berlaku.

Gambar ini ada dalam koleksi peribadi saya. Kini sahabat saya, saudara Abdul Malik sudah berada di tahun tiga. Moga-moga beliau cepat pulang menghabiskan pengajiannya.

Gambar di atas juga adalah ketika kami bersama rombongan ke Piramid, Giza pada bulan Januari yang lalu. Waktu itu, peperiksaan semester ketujuh saya tamat. Akhirnya, peluang saya bersama kawan-kawan dapat diselesaikan dengan sempurna.


No comments: