Pengharaman PMRAM Semakin Pantas

ISU MAHASISWA MESIR

CERAMAH pembangkang berulang lagi di Dataran Hayyu Asyir, Kaherah, Mesir. Kali ini Ketua Pembangkang Malaysia yang menjadi peneraju tersebut. Segala intipati dan bahan yang disampaikan saya tidak ketahui. Biarkan. Itu bukan masalah saya. Paling penting bagi saya adalah nyawa PMRAM. Ya nyawa PMRAM.

'Kullu Man 'Alaiha Fan'... Setiap sesuatu itu akan binasa. Barangkali kalimah ini amat pedas. Tetapi bagi saya yang pernah hidup di dalam dunia PMRAM, saya merasai detik-detik kekejaman dan kehancuran yang akan dilakukan oleh si penzalim.

Barangkali semangat dan cita-cita gerakan SUARA (sebuah pertubuhan baharu di Mesir) adalah sesuatu yang murni. Tetapi dengan agresifnya program SUARA tersebut, maka lebih agresif puak-puak jahiliyah yang bernama UMNO menghancurkan PMRAM sebagai sebuah persatuan yang mendokong anak-anak Melayu di bumi Mesir.

Tahukah saudara bahawa kerja-kerja jahat menghancurkan PMRAM sedang giat dijalankan. Saya ingin melihat di atas kekuasaan tangan siapa yang akan menghancurkannya. Adakah ditangan Pengarah JPMK hari ini atau kuasa besar negara Malaysia, Perdana Menteri Malaysia sendiri.

Pengharaman PMRAM sudah lama diinginkan oleh pihak musuh. Mereka tidak lena tidur kerana mahasiswa Islam di Mesir sentiasa tidak menyokong puak-puak mereka. Seorang demi seorang 'special branch' diheret ke Mesir semata-mata menjaga politik murahan negara.

Tindakan mengharamkan PMRAM sekarang sedang giat dijalankan. Dahulu, saya diajar oleh seorang ustaz dengan nama 'kualat'. Ya! 'Kualat' telah tersembam ke atas muka JPMK. Apabila bertubi-tubi menuduh PMRAM sebagai agen pembangkang kepada Syeikh Al-Azhar, akhirnya syeikh tersebut tidak menghadiri program 'haprak' mereka.

Lihat. Mereka tidak mengetahui bahawa kuasa Allah lebih besar daripada sehelai surat 'hina' mereka. Itulah tangan mereka. Ya! Tangan kekejaman mereka. Saya tidak akan hairan apabila benar-benar PMRAM diharamkan. Tetapi saya ingin melihat, tangan siapakah yang akan menconteng arang menghancurkan umat Islam dan mereka akan dijeling-jeling di akhirat nanti kerana kecerdikan mereka sendiri!

Johor Bahru

Comments

Kalau DUN yang dipilih rakyat pun mereka hinjak-hinjak, apatah lagi setakat persatuan....
all41 said…
Kualat = Jw 1. kena tulah, mendapat kecelakaan (kerana bersalah kpd orang tua atau orang yg patut dimuliakan); 2. bp celaka, laknat.
Saudara all41

Terima kasih kerana memaklumkan makna kalimah itu

Popular posts from this blog

SAMBUNG BELAJAR KE MESIR

HALA TUJU SELEPAS SIJIL TINGGI AGAMA MALAYSIA (STAM)

Mahasiswa Perlukan Pemikiran Kelas Pertama – Wan Abdul Halim