Pertama Dari Bumi Malaysia

KLIA


Kaherah

Setiausaha Agung PMRAM, kali terakhir buka bersama

SAYA sekarang berada di Hote Tunes yang terletak di LCCT, KLIA. Malam tadi turun daripada pesawat MS968, Egypt Air jam 10.00 malam dan dapat keluar selepas menunggu bagasi 1 jam selepas itu. Penat dan letih tetapi saya gagahkan diri untuk mencatat sesuatu di dalam blog ini.

Terima kasih kepada Badan Pengurus PMRAM yang menghantar di Lapangan Terbang Antarabangsa Kaherah semalam. Sedih sebenarnya jiwa ini tetapi hanya Tuhan sahaja yang tahu. Saya mula terasa sebak selepas lapan jam penerbangan. Tadi, semasa perjalanan KLIA ke hotel, jiwa saya berkata, 'aku mahu pulang semula!'

2
Semasa saya di Mumbai, pesanan ringkas pertama saya terima daripada teman di Malaysia dan memaklumkan bahawa Cerpen 'Ramadan Terakhir Di Kaherah' terbit di akhbar pada hari ini. Ya. Saya telah tiba di Malaysia dan melihat sendiri wajah saya yang comel itu terpampang di akhbar pada hari Sabtu, 12 September 2009.

Esok, saya akan check-out hotel pada jam 10.00 pagi dan akan berpindah ke hotel lain di bandar Kuala Lumpur. Isnin pula saya berada di Gombak dan Wangsa Melawati.

Insya-Allah, perhubungan saya akan kembali sediakala pada hari Selasa selepas saya pulang ke negeri Johor. (Baca : mahu lihat kereta depan mata)

Tambahan :
Gambar yang lain akan dimuatkan selepas pulang ke Johor. Insya-Allah.

Comments

Syafiq,
Tahniah kerana cerpen tersiar di Berita Harian Sabtu dan sajak tersiar di Mingguan Malysia.
Selamat pulang ke tanah air.
rindunye kat alan..
Tuan Hj Shapiai,

Terima kasih yang tidak terhingga kerana memberi galakan sebagai pendatang baharu.

Rahmah,

Rindu? Rindu saya sudah berakhir..

Popular posts from this blog

SAMBUNG BELAJAR KE MESIR

HALA TUJU SELEPAS SIJIL TINGGI AGAMA MALAYSIA (STAM)

Mahasiswa Perlukan Pemikiran Kelas Pertama – Wan Abdul Halim