Kenali Diri

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia
SYAFIQ ZULAKIFLI adalah graduan Universiti Al-Azhar, Kaherah,Mesir. Berasal dari negeri Johor Darul Takzim. B.A (Hons)Syariah, Al-Azhar (2009) Editor PTS Publication & Distributor Sdn Bhd(2010) Eksekutif Penyelidikan Editorial TVAlhijrah(2012)Penerbit Rancangan IKIMfm (Mulai 1 Mac 2012) Sebarang pertanyaan emelkan ke syafiqzulakifli @ gmail.com atau hubungi +6017 7346 946

Monday, August 31, 2009

SASARAN PERTAMA : Persidangan Antarabangsa Bahasa Melayu

Gambar sekadar hiasan
(Majlis Pengumuman Puasa oleh Mufti Kerajaan Mesir)


Apabila tiba di Malaysia, sasaran pertama saya adalah menghadiri seminar atau persidangan berkaitan Bahasa Melayu sebagai bahasa rasmi negara Malaysia.

Oleh yang demikian, mana-mana pihak yang teringin mengiringi saya dan menemankan saya di dalam bilik penginapan (barangkali Hotel Puteri Pan Pacific, Johor Bahru), bolehlah kiranya menghubungi saya. Kita boleh sama-sama duduk semeja di dalam persidangan itu nanti.

Kerajaan Negeri Johor sekali lagi dengan sukacitanya akan menganjurkan Persidangan Antarabangsa Bahasa Melayu Bahasa Dunia pada 28-30 September 2009 bertempat di Pusat Konvensyen Antarabangsa Persada Johor, Johor Bahru. Persidangan ini diselenggarakan secara bersama oleh Yayasan Warisan Johor, Akademi Pengajian Melayu Universiti Malaya, UPSI dan DBP. Persidangan ini akan membentangkan lebih kurang 30 prosiding daripada 30 orang para pemakalah yang kebanyakannya merupakan IPTA tempatan dan luar negara termasuk China, Rusia, Indonesia dan lain-lain. Persidangan ini akan membincangkan secara serius perkembangan, halangan serta beberapa tajuk yang membincangkan isu Bahasa Melayu di seluruh dunia.

Bagi mereka yang berminat untuk menyertai persidangan ini, bayaran yuran sebanyak RM100 dikenakan, merangkumi penginapan, makan minum dan kit peserta sepanjang menghadiri persidangan. Penyertaan hanya terbuka kepada 200 orang peserta pertama. Yang dulu didahulukan!

Iklan ini dipetik daripada orang kuat Yayasan Warisan Johor, Puan Zetty Raihan (http://zettyraihan.blogspot.com)

No comments: