Kenali Diri

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia
SYAFIQ ZULAKIFLI adalah graduan Universiti Al-Azhar, Kaherah,Mesir. Berasal dari negeri Johor Darul Takzim. B.A (Hons)Syariah, Al-Azhar (2009) Editor PTS Publication & Distributor Sdn Bhd(2010) Eksekutif Penyelidikan Editorial TVAlhijrah(2012)Penerbit Rancangan IKIMfm (Mulai 1 Mac 2012) Sebarang pertanyaan emelkan ke syafiqzulakifli @ gmail.com atau hubungi +6017 7346 946

Wednesday, July 01, 2009

Salam Ulang Tahun Kelahiran


1 Julai 1958.

Felda Sungai Air Tawar, Sabak Bernam, Selangor Darul Ehsan.

1 Julai 2009.

Taman Bukit Aliff, Johor Bahru, Johor.

Satu perjalanan yang cukup panjang. Abah pernah merantau ke Pahang, Selangor dan Johor. Selepas berkahwin dengan mama pada 11 Ogos 1982 di Singapura, abah berpindah ke negeri Johor.

Seingat saya, abah pernah menuntut di Sekolah Menengah Aminuddin Baki, Kuala Lumpur. (satu sekolah dengan Dato' Noh Omar).

Abah memulakan bidang kerjaya sebagai seorang guru semenjak tamat pengajian di maktab.

Abah pernah mengajar di Sekolah Menengah Dato' Abdul Rahman Yassin, Johor Bahru, kemudian ke Sekolah Menengah Kebangsaan Bandar Baru UDA, Johor Bahru, dan ke SMK Mohd Khalid, Johor Bahru.

Abah juga pernah berpindah ke Jabatan Pelajaran Negeri Johor sebagai Pegawai Khas Unit Menengah, Jabatan Pelajaran Negeri Johor.

Kini, abah pulang semula ke Sekolah Menengah Dato' Abdul Rahman Yassin sebagai Penyelia Petang.

Perjalanan pendidikan Abah tamat di Universiti Sains Malaysia (USM) dalam Ijazah Sarjana Muda Sastera (Geografi) pada tahun 1998.

Kini, selepas 51 tahun abah menjalani erti hidup, banyak inspirasi dan rasa hati saya ini terbit melalui naluri hati seorang abah.

Jikalau abah tidak izinkan saya keluar daripada Universiti Sains Islam Malaysia (USIM), tentu saya tidak menyambung pengajian ke Universiti Al-Azhar, Mesir pada hari ini.

Terima kasih Abah.

Salam Ulang Tahun Kelahiran...:)


No comments: