Ekspo Gempak PMRAM 2009Ekspo Gempak PMRAM 2009 akan berlangsung pada 8 hingga 11 Ogos 2009. Seperti yang dipinta oleh pihak kedutaan, kita akan mohon menggunakan Dataran Hayyu Asyir untuk menjayakan program tersebut.

Dijadualkan majlis perasmian pembukaan akan diadakan pada waktu malam. Biasanya, majlis perasmian adalah badan-badan berkanun akan mengadakan upacara perbarisan lintas hormat kontinjen-kontinjen dan persembahan citrawarna Malaysia.

Program Ekspo Gempak PMRAM adalah sambutan Perayaan Menyambut Hari Kebangsaan pada setiap tahun yang dianjurkan oleh PMRAM. Sebagai persatuan induk di bumi Mesir, kita merayakan acara ini dengan gilang-gemilang.

Semua warganegara Malaysia dijemput memeriahkan acara. Kita akan mengutus surat kepada Kedutaan Besar Malaysia Kaherah, Jabatan Penuntut Malaysia Kaherah dan Pegawai-Pegawai Rumah Negeri untuk menghadiri upacara gilang-gemilang.

Tambahan : Kita mengharapkan agar pihak kementerian tidak menghalang mana-mana pegawai kita di bumi Mesir untuk menghadiri majlis tersebut.

Comments

Popular posts from this blog

SAMBUNG BELAJAR KE MESIR

HALA TUJU SELEPAS SIJIL TINGGI AGAMA MALAYSIA (STAM)

Mahasiswa Perlukan Pemikiran Kelas Pertama – Wan Abdul Halim