Kenali Diri

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia
SYAFIQ ZULAKIFLI adalah graduan Universiti Al-Azhar, Kaherah,Mesir. Berasal dari negeri Johor Darul Takzim. B.A (Hons)Syariah, Al-Azhar (2009) Editor PTS Publication & Distributor Sdn Bhd(2010) Eksekutif Penyelidikan Editorial TVAlhijrah(2012)Penerbit Rancangan IKIMfm (Mulai 1 Mac 2012) Sebarang pertanyaan emelkan ke syafiqzulakifli @ gmail.com atau hubungi +6017 7346 946

Tuesday, June 16, 2009

Tiada Lagi Kring! Kring!

Penulis di Pusat Pentadbiran Negeri Johor

SEMENJAK bergelar ahli biasa, tiada lagi berderang-dering telefon bimbit saya. Orang kata, tidak sempurna hidup tanpa gangguan. Tapi, bagi saya ketenteraman itu jelas terasa. Hihihi.

Selepas berakhirnya peperiksaan ini, walaupun saya bukanlah penjawat awam lagi tetapi bidang tugas saya amatlah besar. Saya perlu 'ganyang' seramai 30 orang petugas daripada PMRAM (Persekutuan Melayu Republik Arab Mesir) dan 19 orang petugas daripada BKPJM (Badan Kebajikan Pelajar Johor di Mesir).

Makanya, dalam ripuh berprogram banyak tugas yang perlu disusun terutama BKPJM yang akan menghadapi Mesyuarat Agung Tahunan seawal-awalnya pada September nanti. (Itupun kalau PMRAM luluskan tarikhnya).

Tentunya perencanaan program MEGA bagi BKPJM sedang disusun rapi. Begitupun, teman-teman yang bakal pulang ke Malaysia sedang berfikir untuk mengadakan Program Sirih Pulang Ke Gagang sebagaimana tahun-tahun lalu. Teringat bagaimana saya mengendalikan program di Kampung Serkat tiga tahun lalu.

Walau apapun yang berlaku, semangat bekerjasama itu penting!


No comments: