Kenali Diri

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia
SYAFIQ ZULAKIFLI adalah graduan Universiti Al-Azhar, Kaherah,Mesir. Berasal dari negeri Johor Darul Takzim. B.A (Hons)Syariah, Al-Azhar (2009) Editor PTS Publication & Distributor Sdn Bhd(2010) Eksekutif Penyelidikan Editorial TVAlhijrah(2012)Penerbit Rancangan IKIMfm (Mulai 1 Mac 2012) Sebarang pertanyaan emelkan ke syafiqzulakifli @ gmail.com atau hubungi +6017 7346 946

Thursday, June 11, 2009

Hiburan, Kelahiran dan PemergianHIBURAN

BARU-BARU ini, saya berlibur sebentar di kawasan peranginan. Semacam di Malaysia pula. Oleh kerana sudah lama tidak pulang ke Malaysia ditambah-tambah dengan hidup hiruk-pikuk melihat dataran gurun sahara setiap hari, saya ambil kesempatan mencari ketenangan di celah-celah rimbun hutan Khatulistiwa.

Ada harimau, singa, burung, orang utan dan macam-macam lagi. Menarik!

Tambahan : Mesti ramai bertanya, kami nak pergi juga!

KELAHIRAN


Semalam 10 Jun, ulangtahun kelahiran Ustaz Fakerei yang ke-2X. Teman-teman yang rapat menyambutnya di rumah beliau. Salam Ulangtahun buat Ustaz Fakerei. Selepas ini 'birth' siapa pula?

Tak nak sambut di hotel ke?

PEMERGIAN

Kita baru menerima pemergian seorang sahabat kita daripada Perubatan Cawangan Kaherah yang meninggal dunia akibat kemalangan di Ain Sukhnah, Suez. Beliau adalah Saudara Ammar Zulkifli. Allahyarham bersama-sama empat orang teman di dalam perjalanan pulang selepas mencari tempat bagi berprogram di Ain Sukhnah.

Al-Fatihah.

Tambahan :

Barangkali pemergian ini semestinya memeranjatkan kedua ibu bapa Allahyarham di Malaysia dan teman-teman di Kaherah.


No comments: