Kenali Diri

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia
SYAFIQ ZULAKIFLI adalah graduan Universiti Al-Azhar, Kaherah,Mesir. Berasal dari negeri Johor Darul Takzim. B.A (Hons)Syariah, Al-Azhar (2009) Editor PTS Publication & Distributor Sdn Bhd(2010) Eksekutif Penyelidikan Editorial TVAlhijrah(2012)Penerbit Rancangan IKIMfm (Mulai 1 Mac 2012) Sebarang pertanyaan emelkan ke syafiqzulakifli @ gmail.com atau hubungi +6017 7346 946

Tuesday, May 19, 2009

Hampir Pasti : Konvokesyen PMRAM Tiada!!!

Konvokesyen Kedutaan

Konvokesyen PMRAM

"PMRAM mungkin tidak mengadakan konvokesyen pada tahun ini."

INI kenyataan saya. Jikalau kalian mahukan kepastian, selepas peperiksaan nanti, sila hubungi Presiden PMRAM untuk maklumat lebih tepat. Dan, sebab itu saya banyak fikir tentang konvokesyen ini.

Pertama : Bagaimana KBMK atau JPMK menghormati PMRAM sebagai salah sebuah persatuan di Mesir untuk turut terlibat menjayakan konvokesyen pihak kedutaan.

Kedua : Bagaimana ahli PMRAM yang akan marah pada PMRAM kerana tidak mengadakan program ini.

Ada beberapa faktor yang menjadi alasan mengapa mahasiswa memilih konvokesyen PMRAM berbanding konvokesyen kedutaan. Tetapi saya tidak mahu membincangkan perkara remeh-temeh ini.

Dan, seingat saya tahun lalu pun, ramai mahasiswa yang sudah menyertai konvokesyen kedutaan pada bulan Ogos, masuk semula dalam konvokesyen PMRAM buat kali kedua. Mengapa mereka masih mahukan konvokesyen?

Majlis Konvokesyen adalah penting bagi setiap mahasiswa tahun akhir. Ya. Majlis yang memberi pengiktirafan kepada mahasiswa dan mahasiswi selepas tamat peperiksaan.

Klik di sini untuk melihat suasana Konvokesyen PMRAM pada tahun lalu.
(Promosi blog teman-teman)

No comments: