Kenali Diri

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia
SYAFIQ ZULAKIFLI adalah graduan Universiti Al-Azhar, Kaherah,Mesir. Berasal dari negeri Johor Darul Takzim. B.A (Hons)Syariah, Al-Azhar (2009) Editor PTS Publication & Distributor Sdn Bhd(2010) Eksekutif Penyelidikan Editorial TVAlhijrah(2012)Penerbit Rancangan IKIMfm (Mulai 1 Mac 2012) Sebarang pertanyaan emelkan ke syafiqzulakifli @ gmail.com atau hubungi +6017 7346 946

Tuesday, April 28, 2009

KONVOKESYEN : Wajarkah PMRAM Teruskan?


PADA tahun lalu (2008) saya ditaklifkan (diberi amanah) untuk mengetuai Festival Konvokesyen dan Anugerah Mahasiswa Cemerlang (FKAMC). Untuk pengetahuan, tahun lalu, FKAMC adalah program yang diadakan buat kali yang ke-16.

Pengalaman menjalankan program MEGA ini adalah suatu yang memberi makna. Terima kasih kepada Ustaz Shahrizan dan Ustazah Nor Hidayah Che Yusof yang membantu. Juga kepada semua Jawatankuasa Pelaksana yang telah sama-sama gembleng tenaga untuk memantapkan lagi sistem konvokesyen tahun lalu.

Namun, daripada sisi yang berbeza; wajarkah program konvokesyen ini diadakan pada tahun ini? Sedangkan program ini juga diadakan oleh Kedutaan Besar Malaysia Kaherah (KBMK).

Ada beberapa faktor yang menjadi punca mengapa perkara ini berlaku.

Apapun, untuk sesi 2009, sebagai pemerhati kepada PMRAM, saya membuka seluas-luasnya kepada anda (mahasiswa) untuk memberikan pandangan, wajarkah program ini diteruskan.

Tambahan : PMRAM pernah mengadakan Festival Konvokesyen bersama-sama KBMK pada tahun 2006.

No comments: