Kenali Diri

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia
SYAFIQ ZULAKIFLI adalah graduan Universiti Al-Azhar, Kaherah,Mesir. Berasal dari negeri Johor Darul Takzim. B.A (Hons)Syariah, Al-Azhar (2009) Editor PTS Publication & Distributor Sdn Bhd(2010) Eksekutif Penyelidikan Editorial TVAlhijrah(2012)Penerbit Rancangan IKIMfm (Mulai 1 Mac 2012) Sebarang pertanyaan emelkan ke syafiqzulakifli @ gmail.com atau hubungi +6017 7346 946

Friday, September 19, 2008

Cerpen dan Novel Penulis Agama Lebih Bestseller?


Orang agama tentunya jarang mahu merengek-rengek terlibat sama di dalam industri sastera. Tetapi melalui komen Puan Ainon Mohd selaku Sifu di sebuah syarikat buku Melayu terbesar di Malaysia (PTS), buku-buku orang agama adalah buku panas yang dihasilkan dan boleh memberi keuntungan.

Saya mencadangkan kepada pihak-pihak yang bertanggungjawab bahawa orang-orang agama sudah sampai masa disuap dengan ilmu sastera.

Baca lagi di web Puan Ainon Mohd


7 comments:

thaaqhib said...

sokong

Rozlan Mohamed Noor (RMN) said...

Salam, selamat berpuasa, dan salam aidilfitri. Tahun ni raya macamana...di mana?

typeace said...

Salam. Saya tahun ni menjamah khasiat Syawal di bumi Mesir. Sedih...

Rozlan Mohamed Noor (RMN) said...

Di mana bumi dipijak di situ langit dijunjung. Jangan sedih2 pasti ada hikmat tersembunyi, khasiat dari bumi mesir pasti membekalkan zat yang sempurna buat bekal di tanah air. Insya-Allah.

Balik Malaysia, jangan lupa contact yer.

typeace said...

insya-Allah. Tak ada masalah boss! Mana tahu Tintarona hendak guna orang. Hehehe

leksikon said...
This comment has been removed by the author.
leksikon said...

semoga semakin banyak editor yang dapat membantu meningkatkan taraf penulisan dan penerbitkan novel melayu(terutama sastera yang dianggap sukar oleh sebilangan orang)