Kenali Diri

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia
SYAFIQ ZULAKIFLI adalah graduan Universiti Al-Azhar, Kaherah,Mesir. Berasal dari negeri Johor Darul Takzim. B.A (Hons)Syariah, Al-Azhar (2009) Editor PTS Publication & Distributor Sdn Bhd(2010) Eksekutif Penyelidikan Editorial TVAlhijrah(2012)Penerbit Rancangan IKIMfm (Mulai 1 Mac 2012) Sebarang pertanyaan emelkan ke syafiqzulakifli @ gmail.com atau hubungi +6017 7346 946

Friday, July 25, 2008

Pak Long Mulut Murai


Pak Long Mulut Murai ada dengar satu cerita. Tapi tak pasti la soheh ke tidak. Pang Long Mulut Murai harap berita ini soheh.

Sempena dengan tema "Julang Thaqafah Bakti Dicurah", Pak Long Mulut Murai ada dengar bahawa PMRAM (Persekutuan Melayu Republik Arab Mesir) akan menyalurkan zakat kepada mahasiswa di perlembahan Nil ini.

Sumber memberitahu Pak Long Mulut Murai bahawa proses zakat ini akan diberikan kepada mahasiswa yang layak selepas ditapis oleh satu jawatankuasa temuduga. Ianya terdiri daripada Pemegang Amanah Zakat PMRAM dan lain-lain lagi.

Pak Long Mulut Murai dengar juga; bahawa nilai zakat itu (RM 6,000 setahun) untuk yang layak menerimanya. Kalau Pak Long Mulut Murai dibenarkan untuk isi borang temuduga itu, pasti Pak Long Mulut Murai juga nak turut serta. Tetapi, semacam ada harapan Pak Long Mulut Murai tak layak.

Jadinya sekarang, Pak Long Mulut Murai sedang menunggu masa sahaja pengiklanan dan borang zakat itu dikeluarkan oleh PMRAM.

Tambahan :
Rezeki Tuhan di mana-mana.


1 comment:

manhalpmram said...

Salam ceria, atas beberapa kesilapan teknikal.. MANHAL PMRAM secara rasmi sudah berpindah ke blog terbaru http://www.manhal-pmram.blogspot.com