Pak Long Mulut Murai


Pak Long Mulut Murai ada dengar satu cerita. Tapi tak pasti la soheh ke tidak. Pang Long Mulut Murai harap berita ini soheh.

Sempena dengan tema "Julang Thaqafah Bakti Dicurah", Pak Long Mulut Murai ada dengar bahawa PMRAM (Persekutuan Melayu Republik Arab Mesir) akan menyalurkan zakat kepada mahasiswa di perlembahan Nil ini.

Sumber memberitahu Pak Long Mulut Murai bahawa proses zakat ini akan diberikan kepada mahasiswa yang layak selepas ditapis oleh satu jawatankuasa temuduga. Ianya terdiri daripada Pemegang Amanah Zakat PMRAM dan lain-lain lagi.

Pak Long Mulut Murai dengar juga; bahawa nilai zakat itu (RM 6,000 setahun) untuk yang layak menerimanya. Kalau Pak Long Mulut Murai dibenarkan untuk isi borang temuduga itu, pasti Pak Long Mulut Murai juga nak turut serta. Tetapi, semacam ada harapan Pak Long Mulut Murai tak layak.

Jadinya sekarang, Pak Long Mulut Murai sedang menunggu masa sahaja pengiklanan dan borang zakat itu dikeluarkan oleh PMRAM.

Tambahan :
Rezeki Tuhan di mana-mana.


Comments

manhalpmram said…
Salam ceria, atas beberapa kesilapan teknikal.. MANHAL PMRAM secara rasmi sudah berpindah ke blog terbaru http://www.manhal-pmram.blogspot.com

Popular posts from this blog

SAMBUNG BELAJAR KE MESIR

HALA TUJU SELEPAS SIJIL TINGGI AGAMA MALAYSIA (STAM)

Mahasiswa Perlukan Pemikiran Kelas Pertama – Wan Abdul Halim