Kenali Diri

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia
SYAFIQ ZULAKIFLI adalah graduan Universiti Al-Azhar, Kaherah,Mesir. Berasal dari negeri Johor Darul Takzim. B.A (Hons)Syariah, Al-Azhar (2009) Editor PTS Publication & Distributor Sdn Bhd(2010) Eksekutif Penyelidikan Editorial TVAlhijrah(2012)Penerbit Rancangan IKIMfm (Mulai 1 Mac 2012) Sebarang pertanyaan emelkan ke syafiqzulakifli @ gmail.com atau hubungi +6017 7346 946

Sunday, May 11, 2008

Hadiah Hari Ibu : Karya Saya Terbit SerentakBarangkali ingin membezakan saya dan Sasterawan Negara amat jauh. Tetapi, di dalam proses penciptaan, kita seharusnya belajar dan terus belajar. Oleh yang demikian, saya belajar kerana ada satu momentum perasaan yang terbina.

Berkat kesabaran dan ketulusan hati ini, barangkali ini adalah sejarah pertama saya apabila karya puisi saya terbit di dalam dua akhbar utama Malaysia hari ini.

Pertama di Mingguan Malaysia, puisi berjudul "Peringatan Kecil Dari Tuhan" khas untuk mangsa-mangsa Taufan Nargis di Myanmar dan sebuah lagi karya di Berita Minggu "Sejarah Nabi Musa" yang menceritakan kisah Jabal Musa.

Terima kasih sungguh-sungguh saya kepada editor kedua-dua akhbar yang memilih Hari Ibu (11 Mei 2008) untuk menerbitkan kedua-dua karya tersebut.

Saya sememangnya tidak menjangkakan kedua-dua karya akan terbit serentak.

Puisi di Mingguan Malaysia

Puisi di Berita Minggu
No comments: