Kenali Diri

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia
SYAFIQ ZULAKIFLI adalah graduan Universiti Al-Azhar, Kaherah,Mesir. Berasal dari negeri Johor Darul Takzim. B.A (Hons)Syariah, Al-Azhar (2009) Editor PTS Publication & Distributor Sdn Bhd(2010) Eksekutif Penyelidikan Editorial TVAlhijrah(2012)Penerbit Rancangan IKIMfm (Mulai 1 Mac 2012) Sebarang pertanyaan emelkan ke syafiqzulakifli @ gmail.com atau hubungi +6017 7346 946

Monday, April 07, 2008

Karya Di Dewan Sastera- April 2008

Karya “Seorang Anak Murid II”

Saya menghantar kepada editor Dewan Sastera pada akhir bulan Januari. Yaitu selepas peperiksaan semester pertama di Al-Azhar. Ketika itu juga, ada beberapa diksi yang saya tukar demi meyakinkan editor bahawa karya ini bukanlah karya yang saya pamirkan di blog saya. Oleh yang demikian, tajuknya berubah kepada Seorang Anak Murid II.

Karya ini juga dirombak selepas saya merombak dan terus merombak diksi-diksi yang kurang sesuai. Akhirnya, inilah karya yang saya hantar kepada editor.

Moga-moga ada kebaikan daripada karya ini untuk seorang anak murid. Moga-moga juga karya ini mampu saya hantar ke Hadiah Sastera Darul Takzim dan Hadiah Sastera Perdana jika diizinkan.

Ini doa-doa saya sebagai hamba yang baru.


No comments: