Kenali Diri

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia
SYAFIQ ZULAKIFLI adalah graduan Universiti Al-Azhar, Kaherah,Mesir. Berasal dari negeri Johor Darul Takzim. B.A (Hons)Syariah, Al-Azhar (2009) Editor PTS Publication & Distributor Sdn Bhd(2010) Eksekutif Penyelidikan Editorial TVAlhijrah(2012)Penerbit Rancangan IKIMfm (Mulai 1 Mac 2012) Sebarang pertanyaan emelkan ke syafiqzulakifli @ gmail.com atau hubungi +6017 7346 946

Monday, February 11, 2008

Bengkel Penulisan di Sabah


SUKAR sekali ingin menjejakkan kaki ke Sabah. Disember lalu, keluarga saya melancong ke Sabah tanpa diiringi oleh saya dan abah.

Dan, sesekali apabila dapat merantau ke Sabah, jantung saya getar. Lamannya yang masih lagi cantik, dengan susur galur peradabannya yang masih molek lantas menjadikan saya kaget mahu meneruskan cita-cita ke sana.

Semalam, saya meneruskan pendakian ini. Saya melaksanakan jemputan tuan rumah untuk membengkelkan peserta daripada Malaysia Timur ini.

Niat saya cuma satu. Mahu membantu adik-adik saya menulis. Walaupun saya tahu, saya bukan insan selayaknya bercakap hal-hal begini kerana nanti dianggap orang, saya terlalu muda untuk mendidik.

Saya ketepikan masalah itu. Yang saya tahu, saya harus membimbing semuanya. Jika ada lagi yang masih belum mengenal dunia ini, saya menjemputnya untuk sama-sama memahaminya.
No comments: