Kenali Diri

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia
SYAFIQ ZULAKIFLI adalah graduan Universiti Al-Azhar, Kaherah,Mesir. Berasal dari negeri Johor Darul Takzim. B.A (Hons)Syariah, Al-Azhar (2009) Editor PTS Publication & Distributor Sdn Bhd(2010) Eksekutif Penyelidikan Editorial TVAlhijrah(2012)Penerbit Rancangan IKIMfm (Mulai 1 Mac 2012) Sebarang pertanyaan emelkan ke syafiqzulakifli @ gmail.com atau hubungi +6017 7346 946

Sunday, January 20, 2008

Sekilas SMA Kerajaan Johor, Kluang


(1998 - 2002)

Sedar tidak sedar, saya sudah lebih lima tahun meninggalkan Sekolah Menengah Agama Kerajaan Johor, Kluang. Justeru, pengalaman sebagai seorang pelajar yang berada di sana selama lima tahun banyak mematangkan saya tentang erti seorang mahasiswa pada hari ini.

Tahniah kepada pentadbiran sekolah yang masih kukuh di bawah Bahagian Pendidikan, Jabatan Agama Johor. Moga-moga usaha pihak Kementerian Pelajaran Malaysia ingin menjadikan sekolah saya sebagai sekolah kementerian belum lagi terlaksana.

Dan, dengar daripada seorang 'bonda' yang masih berada di sana, sistem pentadbiran telah pun berubah. Tahniah kepada guru-guru saya yang dinaikkan pangkat ke sektor lain pula. Saya doakan agar suatu hari nanti kami pula akan menyusul mengisi kekosongan di sana.

Pentadbiran Terkini

Pengetua
Ustaz Maskon bin Kadan (guru matapelajaran Tafsir semasa saya di Tingkatan 2)

Guru Penolong Kanan 1
Puan Yatimah bt Subni (guru matapelajaran Sains semasa saya di Tingkatan 4)
- terima kasih cikgu kerana menghantar saya mewakili sekolah ke Kem Sains di Sekolah Menengah Tinggi Kluang (STK Kluang)

Guru Penolong Kanan (Hal Ehwal Murid)
Encik Engku Muda bin Engku Musa (guru matapelajaran Matematik semasa saya di Tingkatan 5)

Guru Penolong Kanan (Ko-Kurikulum)
Ustazah Masyitah bte Abdul Rahman (guru Tingkatan 5 Arabi yang banyak membantu semasa kami di Tingkatan 5) - saya Ketua Tingkatan ketika itu.

Dan, tahniah juga kepada guru-guru saya yang lain.

Ustaz Suliman bin Dumang - ke Bahagian Pendidikan, Jabatan Agama Johor
Ustaz Nasir bin Abdul Wahid - ke Pegawai Pendidikan Agama Daerah Batu Pahat

Tambahan:-

Teringat kepada ayah saya sendiri yang pernah berada di Jabatan Pelajaran Johor pada tahun 2006. Sememangnya, duduk di kerusi empuk bukan menjamin keselesaan kita.

Akur!


No comments: