Kenali Diri

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia
SYAFIQ ZULAKIFLI adalah graduan Universiti Al-Azhar, Kaherah,Mesir. Berasal dari negeri Johor Darul Takzim. B.A (Hons)Syariah, Al-Azhar (2009) Editor PTS Publication & Distributor Sdn Bhd(2010) Eksekutif Penyelidikan Editorial TVAlhijrah(2012)Penerbit Rancangan IKIMfm (Mulai 1 Mac 2012) Sebarang pertanyaan emelkan ke syafiqzulakifli @ gmail.com atau hubungi +6017 7346 946

Saturday, December 01, 2007

Sasterawan Atau Usahawan?

goodies daripada penganjur

Aku ladeni topik ini dengan mata hati. Mereka menyaksikan bahawa aku sedang diselimuti dengan dua agneda peribadi. Lazimnya, perkara ini jarang-jarang dilakukan oleh manusia biasa. Benar! Kesesakan apa jua yang melanda diri, itu bukan bermakna cerminan peribadi.

Kita dinilai dan diberi Allah serebrum dan serebelum untuk mengolah dan mentafsir, namun mengapa medula oblongata disia-siakan?

Mustahil manusia lengkap. Mungkin juga tidak logik jika aku katakan mereka syamil. Makanya, tidak salah kita belajar sedari awal tatkala mengenal erti persekolahan.

Hari ini sewajarnya kita memperkembangkan pengalaman diri, belajar cara menghayati, mentafsir peribadi dan mengolah jiwa seni.

Fikirkan itu, ini, dan dia.

p/s : Memperkotakkan minda dengan program-program usahawan untuk mandiri. Jika kalian tidak mahu, usah melatah!

PROGRAM LATIHAN PEMBANGUNAN KEUSAHAWANAN PELAJAR-PELAJAR TIMUR TENGAH

Tarikh : 1 hingga 6 Disember 2007
Tempat : Asrama Rumah Melayu Abbasiah, Kaherah

No comments: