Kenali Diri

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia
SYAFIQ ZULAKIFLI adalah graduan Universiti Al-Azhar, Kaherah,Mesir. Berasal dari negeri Johor Darul Takzim. B.A (Hons)Syariah, Al-Azhar (2009) Editor PTS Publication & Distributor Sdn Bhd(2010) Eksekutif Penyelidikan Editorial TVAlhijrah(2012)Penerbit Rancangan IKIMfm (Mulai 1 Mac 2012) Sebarang pertanyaan emelkan ke syafiqzulakifli @ gmail.com atau hubungi +6017 7346 946

Monday, December 24, 2007

Mengapa Saya Tak Suka Masuk Diskusi BKPJM?


Sekuat mana hati ini menahan sabar, sekuat itulah jiwa saya terhadap bahasa. Mungkin juga, kekadang hati ini lebih akrab kepada bahasa daripada syariah. Tetapi itu alasan semata-mata. Nah! Saya ingin khabarkan kepada kalian mengapa saya tidak suka lantas langsung tidak mahu berbicara atau berdiskusi di dalam laman BKPJM mahupun PMRAM.

Pertama, maaf saya tujukan buat penulis ini:-

"cm ner ek nak mint bace novel??ade jln penyelesaian tak??sbbnyerr bg kite novel perkataan byk2 pastuh takde gambo..hitam putih jek..fuh...jenuh..kite tgk org bace..tibe2 ketawa sorang2..tu takper lg..nih tibe2 nangis..camner ekk??"

Daftar maklumat ini adalah daripada ruangan Diskusi Sastera dan bertopik Hari Baca Novel. Namun, kedangkalan insan yang bergelar manusia ini kiranya mengambil enteng terhadap masalah ini.

Usah marah saya. Saya ada pantang!

No comments: