Kenali Diri

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia
SYAFIQ ZULAKIFLI adalah graduan Universiti Al-Azhar, Kaherah,Mesir. Berasal dari negeri Johor Darul Takzim. B.A (Hons)Syariah, Al-Azhar (2009) Editor PTS Publication & Distributor Sdn Bhd(2010) Eksekutif Penyelidikan Editorial TVAlhijrah(2012)Penerbit Rancangan IKIMfm (Mulai 1 Mac 2012) Sebarang pertanyaan emelkan ke syafiqzulakifli @ gmail.com atau hubungi +6017 7346 946

Thursday, December 27, 2007

Apa Yang Anda Mahukan Sebagai Seorang Jurukamera?

Ishaq Hanis di KLCC bersama saya (pesanan : Kalau ko nak gambar ni, beli sekeping LE 1,000,000)

Betapa ramai jurukamera telah wujud di bumi Mesir ini. Dan saya kira, wajar kita berikan anugerah bernilai ini kepada tukang ambil gambar (jurukamera) kerana susah payah beliau merakamkan segala peristiwa yang berlaku sebelum, semasa dan selepas majlis berlangsung.

Namun, kekadang ada jurukamera yang seolah-olah menggunakan kameranya untuk menangkap sesuatu yang sulit. Lihat sahaja banyak gambar-gambar (tak senonoh) yang dipertontonkan di hadapan kita. Entahlah di mana silapnya. Hasilnya, lihat seperti gambar ini di bawah ini.

Sungguh dahsyat bukan? Ini hasil seorang jurukamera. Maaf saya katakan bahawa kedua-dua gambar ini saya yang mengambilnya.

No comments: