Kenali Diri

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia
SYAFIQ ZULAKIFLI adalah graduan Universiti Al-Azhar, Kaherah,Mesir. Berasal dari negeri Johor Darul Takzim. B.A (Hons)Syariah, Al-Azhar (2009) Editor PTS Publication & Distributor Sdn Bhd(2010) Eksekutif Penyelidikan Editorial TVAlhijrah(2012)Penerbit Rancangan IKIMfm (Mulai 1 Mac 2012) Sebarang pertanyaan emelkan ke syafiqzulakifli @ gmail.com atau hubungi +6017 7346 946

Thursday, September 13, 2007

Saman - Bukan Saman bin Esa

Hari ini saya sedang berbincang. Berbincang dengan peguam saya. Dia seorang peguam bela yang dikatakan terkenal di Malaysia. Saya (plaintif) sedang berbincang dengan beliau berkaitan satu kes yang sedang berlaku. Saya namakan pihak XXX sebagai (defenden). Saya tidak perlu sebutkan siapa pihak yang terlibat.

Yang penting, ia merupakan pihak NGO dan orang perseorangan. Kes ini akan difailkan di mahkamah sivil kerana melibatkan kes-kes umum. Ia langsung tidak kena-mengena dengan kes syariah.

Namun, saya berdoa agar kes ini akan berjalan dengan baik dan kemenangan pada pihak saya. Doa daripada kalian amatlah diharapkan.

Mengikut prosedur yang telah dibincangkan, saya akan saman sebanyak RM 1,000,000 kerana kes ini melibatkan maruah. Pihak yang terlibat juga kini berada di Mesir!

2 comments:

4xmisr said...

welcome in egypt
ramadan kareem
salaam

anis sarah said...

salam ramadan,
saman? apakah yang telah berlaku?