Kenali Diri

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia
SYAFIQ ZULAKIFLI adalah graduan Universiti Al-Azhar, Kaherah,Mesir. Berasal dari negeri Johor Darul Takzim. B.A (Hons)Syariah, Al-Azhar (2009) Editor PTS Publication & Distributor Sdn Bhd(2010) Eksekutif Penyelidikan Editorial TVAlhijrah(2012)Penerbit Rancangan IKIMfm (Mulai 1 Mac 2012) Sebarang pertanyaan emelkan ke syafiqzulakifli @ gmail.com atau hubungi +6017 7346 946

Friday, March 17, 2017

HALA TUJU LEPASAN SPM KE MESIR


Artikel ini saya tulis sewaktu tahun pertama di bumi Al-Azhar. Sekadar berkongsi. Alhamdulillah, kini saya percaya bahawa Mesir telah melahirkan ramai duat dan ilmuwan yang benar-benar berketrampilan, berilmu dan berpendidikan selari dengan nama bumi Mesir sebagai Ardil Kinanah.

Bagi pelajar lepasan SPM yang ingin ke Mesir, boleh lihat senarai pengiktirafan oleh Kementerian Pendidikan Tinggi (KPT) bersama-sama dengan universiti di Mesir.

Klik DI SINI.

Bagi yang ingin melanjutkan pelajaran di Mesir bagi sesi pengajian 2017 ini pula, saya sudah update beberapa maklumat terbaharu di laman blog ini.

Bagi yang ingin membaca juga perjalanan kisah-kisah saya dan kawan-kawan sewaktu berada di Mesir pada tahun 2005-2009 boleh juga baca dalam blog ini. Dapatlah sedikit gambaran awal tentang kisah-kisah di bumi Mesir.

Semua maklumat pengajian bagi tahun 2017 sudah di update DI SINI.


Dah boleh belajar makan ikan siakap ya. Goreng sendiri sewaktu belajar di sana. Murah sahaja.No comments: