Kenali Diri

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia
SYAFIQ ZULAKIFLI adalah graduan Universiti Al-Azhar, Kaherah,Mesir. Berasal dari negeri Johor Darul Takzim. B.A (Hons)Syariah, Al-Azhar (2009) Editor PTS Publication & Distributor Sdn Bhd(2010) Eksekutif Penyelidikan Editorial TVAlhijrah(2012)Penerbit Rancangan IKIMfm (Mulai 1 Mac 2012) Sebarang pertanyaan emelkan ke syafiqzulakifli @ gmail.com atau hubungi +6017 7346 946

Monday, August 15, 2011

Mengapa Menyepi?


OH BERBULAN BULAN BULAN BULAN saya menyepi. Sengaja tidak mahu dikesani oleh mana-mana pihak walaupun saya berbicara di laman sesawang facebook dan twitter akhir-akhir ini.

Mungkin ada sebab saya menyepi buat sela masa yang terlalu panjang. Mungkin juga menyimpan segala kenangan agar ia tidak mudah-mudah tertumpah dengan mudahnya.

Ini sebuah blog. Blog yang telah mendewasakan saya - panjang masanya. Jika saya bukukan hasil tulisan saya ini tentu saya - kaya raya.

Dalam sela masa yang tidak ditumpahkan itu, saya ripuh dalam kesesakan. Banyak perkara yang berlaku. Banyak hal ehwal kehidupan yang tidak disangka terjadi. Biarkan tersimpan kejap di dalam sanubari saya sendiri.

Apalagi mahu di bicara pada sebuah penciptaan - selepas satu minggu bergelar kedewasaan yang kedua puluh enam - lalu hari ini seorang insan yang bergelar sahabat menjalani ibadah umrah.

Dan, semestinya kenangan melalui kota Greece dan London tidak saya mulakan di atas tinta yang bergelar blog ini.

Mengapa menyepi agak-agaknya? Saya tidak ada jawapan untuk soalan 'jahanam' itu.

Dan, pagi tadi usai menunaikan amanah diri - saya memutuskan untuk menjadi seorang 'Ain Maisarah'

Pasti!1 comment:

Humaira' said...

Assalam.
Terus menulis, Ustaz.. Ramai yang menanti. Saya juga.


-batch16th, smakj-