Kenali Diri

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia
SYAFIQ ZULAKIFLI adalah graduan Universiti Al-Azhar, Kaherah,Mesir. Berasal dari negeri Johor Darul Takzim. B.A (Hons)Syariah, Al-Azhar (2009) Editor PTS Publication & Distributor Sdn Bhd(2010) Eksekutif Penyelidikan Editorial TVAlhijrah(2012)Penerbit Rancangan IKIMfm (Mulai 1 Mac 2012) Sebarang pertanyaan emelkan ke syafiqzulakifli @ gmail.com atau hubungi +6017 7346 946

Sunday, April 04, 2010

Rak Laku KerasSEPANJANG PESTA BUKU berlangsung, rak NOVEL ISLAMI adalah rak yang paling pantas bagi petugas-petugas logistik PTS untuk mendapatkan bahan (buku) baru. Rak ini dinamakan rak laku keras.

Setiap pengunjung yang menghampiri PTS, rak NOVEL ISLAMI akan menjadi sasaran mereka. Paling hebat adalah karya Tuan Abdul Latip Talib yang menjadi makanan mahasiswa dan remaja yang singgah ke booth PTS.

Sepanjang Pesta Buku, bagi pelajar sekolah dan pelajar IPT, diskaun sehingga 30% diberikan. Maka, kumpulan ini menderu masuk beramai-ramai ke booth PTS.Remaja jenis pakaian apa sekalipun, tetap menjadikan PTS sebagai pilihan mereka bagi mendapatkan buku-buku untuk mereka menambahkan pengetahuan kerana prinsip PTS jelas untuk memandaikan bangsa.

Oleh hal yang demikian, penulis-penulis muda digalakkan menulis novel-novel Islam kerana peminat pasaran ini sudah menjadi laut biru.

Ayuh!


No comments: