Kenali Diri

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia
SYAFIQ ZULAKIFLI adalah graduan Universiti Al-Azhar, Kaherah,Mesir. Berasal dari negeri Johor Darul Takzim. B.A (Hons)Syariah, Al-Azhar (2009) Editor PTS Publication & Distributor Sdn Bhd(2010) Eksekutif Penyelidikan Editorial TVAlhijrah(2012)Penerbit Rancangan IKIMfm (Mulai 1 Mac 2012) Sebarang pertanyaan emelkan ke syafiqzulakifli @ gmail.com atau hubungi +6017 7346 946

Wednesday, October 07, 2009

Minggu Ini


Minggu ini minggu pertama saya di Kuala Lumpur. Banyak perkara yang sedang disusun. Orang-orang kuat persatuan dan kelab telah saya hubungi. Beberapa temujanji akan penuh sempena dengan kedatangan saya ke sini.

Malam ini Anugerah Media Islam Negara akan berlangsung di PICC Putrajaya. Melalui Sungai Besi hanya 7 kilometer sahaja. Insya-Allah, malam nanti Ustaz Nabil akan membuat persembahan (nasyid kumpulan Far-East).

Sebenarnya malam ini pertindanan dua program. Satu lagi hanya di sekitar Kuala Lumpur. Irfan Khairi ada di sana. Tidak mengapa. Krew saya akan membuat liputan di sana nanti.

Malam esok (Khamis) saya akan bertemu dengan orang kuat PULAPI-PRO iaitu salah satu pusat pembangunan untuk mereka yang ingin menjadi pemidato yang hebat.

Hari Jumaat malam Sabtu pula saya akan berada di Rumah Pena sempena dengan Majlis Baca Puisi Aidilfitri di Rumah Pena yang terletak di Jalan Dewan Bahasa. Pastinya Abang Nazmi Yaakub akan berada di sana untuk membuat liputan mewakili Berita Harian.

Tambahan :
Sedang memikirkan judul puisi yang akan dipersembahkan.


1 comment:

Puan Ainon Mohd. said...

Pak Duta sastera jantan PTS sudah mula sibuk dengan pelbagai acara diplomatik!