Gerakan Suara Rakyat Ditubuhkan Di Mesir


TERCAPAI juga hasrat dan cita-cita satu gerakan yang dinamakan Gerakan Suara Rakyat ini ditubuhkan di Mesir. Tahniah dan syabas.

Gerakan ini adalah semata-mata menyedarkan Nadi UMNO Mesir bahawa Pertubuhan Kebangsaan Melayu Bersatu (PEKEMBAR @ UMNO) sudah tidak diterima rakyat. Jika UMNO Mesir atau bahasa sanskritnya (nak tiru PMRAM) NUMRAM masih lagi tidak menyedari, saya tidak mampu berbuat apa.

Tahukah juga kalian bahawa PMRAM sebagai persatuan tertua di bumi Mesir (barangkali tertua di Timur Tengah dan Dunia), adalah agen utama yang akan dicop sebagai pemantau dan penyokong kuat kepada gerakan ini.

Biar apapun yang diletakkan dan disandarkan kepada PMRAM, nama PMRAM sudah biasa dilabel sebagai pembangkang. Malah, nama PMRAM akan disebut-sebut di dalam Perhimpunan Agong UMNO. Zakat dan biasiswa kepimpinan PMRAM pula biasanya akan ditarik (untung saya jadi rakyat dan anak jati negeri Johor kerana tidak ditarik zakat).

Selepas wujudnya Gerakan Suara Rakyat di Mesir, persoalan-persoalan ini akan timbul :-

1. Apa pendirian (mauqif) PMRAM dengan penubuhan Gerakan Suara Rakyat?

2. Benarkah Gerakan Suara Rakyat muncul hasil daripada ahli PMRAM? (Ramai yang melihat bahawa ahli gerakan ini juga adalah ahli PMRAM)

3. Apakah seseorang itu akan terlucut keahlian apabila menyertai gerakan ini.

Jika ada persoalan ini timbul khusus di dalam Muktamar Sanawi PMRAM yang akan datang, saya mencadangkan agar kepimpinan tidak melayannya kerana soalan-soalan itu amat klise sifatnya.Comments

Popular posts from this blog

SAMBUNG BELAJAR KE MESIR

HALA TUJU SELEPAS SIJIL TINGGI AGAMA MALAYSIA (STAM)

Mahasiswa Perlukan Pemikiran Kelas Pertama – Wan Abdul Halim