Kenali Diri

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia
SYAFIQ ZULAKIFLI adalah graduan Universiti Al-Azhar, Kaherah,Mesir. Berasal dari negeri Johor Darul Takzim. B.A (Hons)Syariah, Al-Azhar (2009) Editor PTS Publication & Distributor Sdn Bhd(2010) Eksekutif Penyelidikan Editorial TVAlhijrah(2012)Penerbit Rancangan IKIMfm (Mulai 1 Mac 2012) Sebarang pertanyaan emelkan ke syafiqzulakifli @ gmail.com atau hubungi +6017 7346 946

Monday, April 27, 2009

Sakit Itu Nikmat

Tidur di katil hospital lebih selesa rupanya

SUDAH lama tidak ditimpa ‘sakit’. Malah, dalam masa setahun saya akan risau kerana saya tidak sakit. Tetapi, hari ini apabila sakit datang, saya bersyukur. Sekurang-kurangnya nikmat yang dirasai sebelum ini dapat juga dihalang kerana kesakitan.

Alhamdulillah.

Kali terakhir saya sakit ‘semacam ini’ adalah pada 8 Ogos tahun lalu. Ingat lagi, waktu itu saya tidak dapat hadir ke dalam usrah mingguan hari Jumaat. Lantas, seorang teman ini yang membelikan makanan dan menghidangkan kepada saya. Aduh! Terharu…

Hari ini. Pagi-petang-malam. Meragam. Badan berbisa. Otot sakit. Tapi saya gagah juga datang ke kelas tambahan di Hayyu Asyir. Peperiksaan punya pasal. Kalau tidak, memang sudah malas nak datang.

Oleh kerana penyakit yang sama berulang-ulang ketika tibanya musim panas, maka saya buat keputusan biarkan sahaja. Mahu lihat, esok boleh sihat atau tidak secara tiba-tiba. :)

1 comment:

aishah asywaq said...

kesian kawan aku sorang...ko akit apa caon??/ nanti aku inform kat fairos..mesti dia risau..