Kenali Diri

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia
SYAFIQ ZULAKIFLI adalah graduan Universiti Al-Azhar, Kaherah,Mesir. Berasal dari negeri Johor Darul Takzim. B.A (Hons)Syariah, Al-Azhar (2009) Editor PTS Publication & Distributor Sdn Bhd(2010) Eksekutif Penyelidikan Editorial TVAlhijrah(2012)Penerbit Rancangan IKIMfm (Mulai 1 Mac 2012) Sebarang pertanyaan emelkan ke syafiqzulakifli @ gmail.com atau hubungi +6017 7346 946

Wednesday, March 18, 2009

MUKTAMAR SANAWI PMRAM KALI KE-76 : Siapa Yang Akan Kekal

Setahun yang lalu... PMRAM ke arah minda pro-aktif

CULAAN yang dibuat daripada majoriti pengunjung blog saya rata-rata kurang tepat. Pertama, saya beranggapan; ini blog saya dan semestinya peminat lahir daripada pengunjung blog saya. Makanya, adalah menjadi kesalahan jika saya meletakkan bahawa majoriti yang memilih calon-calon untuk kekal di dalam pentadbiran PMRAM akan kekal seperti kehendak ahli.

Oleh yang demikian, usah marah sekiranya ada di antara kepimpinan kalian (yang menjadi favourive) tidak terpilih untuk menduduki kerusi pentadbiran pada masa mendatang.

Apabila secara rasmi saya membuka undian ke atas pengunjung blog untuk memilih calon badan pengurus yang kekal mentadbir PMRAM, keputusannya adalah seperti berikut :

Ustaz Hanafi Zulkapli (26%)
Ustaz Syafiq Zulakifli (19%)
Ustaz Adlan Mokhtaruddin (15%)
Ustaz Shahrizan Mohd Hazime (13%)
Ustaz Abdul Malik Abdul Karim (10%)

Ini adalah lima orang di antara calon yang layak kekal mengikut majoriti kehendak pelawat blog saya ini. Tetapi, adalah lebih adil saya memaklumkan bahawa ini bukanlah lima orang calon kepimpinan PMRAM yang akan kekal.

Pertama : Semestinya saya akan terkeluar daripada carta ini kerana saya sudah 'senioriti' dan tidak layak memegang kepimpinan PMRAM lagi.

Kedua : PMRAM memerlukan kepimpinan baharu sebagai pelapis untuk mengetuai pentadbiran PMRAM pada sesi 2009.

Ketiga : Saya harus menjalankan tanggungjawab saya yang lebih besar daripada mengetuai PMRAM kerana negara memerlukan modal insan yang cemerlang pada masa kini.

Keempat : Saya perlu melengkapkan moral insaniah agar masyarakat kelak menerima saya sebagai seorang lepasan Al-Azhar yang punya wawasan baharu.


No comments: