Kenali Diri

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia
SYAFIQ ZULAKIFLI adalah graduan Universiti Al-Azhar, Kaherah,Mesir. Berasal dari negeri Johor Darul Takzim. B.A (Hons)Syariah, Al-Azhar (2009) Editor PTS Publication & Distributor Sdn Bhd(2010) Eksekutif Penyelidikan Editorial TVAlhijrah(2012)Penerbit Rancangan IKIMfm (Mulai 1 Mac 2012) Sebarang pertanyaan emelkan ke syafiqzulakifli @ gmail.com atau hubungi +6017 7346 946

Tuesday, January 27, 2009

SELAMAT HARI LAHIR MAMA

Seorang insan mengajar aku menjadi makhluk Tuhan yang paling mengakrabkan. Dia menilai mana satu hak dan kebatilan. Barangkali Dia pernah memarahiku atas kesilapanku yang lampau.

Dia,
seorang insan yang tidak pernah kenal erti susah sebuah penderitaan. Tidak pernah gusar menghadapi kekecewaan. Tatkala bumi meletakkan nafas, barangkali Dia insan pertama yang ku panggil untuk bersama.

Dia,
seorang insan yang berjihad bukan dengan pedang di tangan. Bukan juga berjuang di dalam medan pertempuran. Barangkali medan yang dilalui amat payah untuk dilakarkan dan dicoretkan.

Dia,
tidak pernah ketawa kerana kegagalanku. Tidak pernah tersenyum kerana kesengsaraanku. Tetapi Dia menangis kerana menyayangiku selalu.

Dia,
bakal mengganti syuhada' di arena kerohanian lahiriah yang tak pernah terfikir oleh mindaku.

Nantikan kami di pintu itu.

Syafiq Zulakifli
Kaherah, Mesir

SELAMAT MENYAMBUT ULANG TAHUN KELAHIRAN (1964-2009)No comments: