Kenali Diri

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia
SYAFIQ ZULAKIFLI adalah graduan Universiti Al-Azhar, Kaherah,Mesir. Berasal dari negeri Johor Darul Takzim. B.A (Hons)Syariah, Al-Azhar (2009) Editor PTS Publication & Distributor Sdn Bhd(2010) Eksekutif Penyelidikan Editorial TVAlhijrah(2012)Penerbit Rancangan IKIMfm (Mulai 1 Mac 2012) Sebarang pertanyaan emelkan ke syafiqzulakifli @ gmail.com atau hubungi +6017 7346 946

Thursday, January 22, 2009

Pesta Buku Antarabangsa Kaherah kali ke-41

Kulit buku novel-novel Arab. Anda tertarik membelinya?

Di antara buku yang dijual di tapak pesta

Di luar tapak pesta tahun lalu


Yang ditunggu-tunggu telah tiba. Pesta Buku Antarabangsa Kaherah kali ke-41 telah berlangsung bermula 21 JANUARI hingga 5 FEBRUARI. Teman-teman yang ada kelapangan dan 'duit kocek' lebih bolehlah memborong.

Saya pernah memborong hampir LE 2,000 ketika ekonomi sedang stabil. Namun, kini hanya meninjau buku-buku terbaharu di pasaran.

Seperti yang pernah saya tulis dalam artikel tahun-tahun sudah; apabila anda hendak ke Pesta Buku Antarabangsa Kaherah ini, pastikan anda menulis dahulu buku yang anda ingin beli di rumah. Ini disebabkan, apabila anda tiba di pesta buku ini, anda boleh pitam dan hampir pengsan apabila tidak mencatatnya kerana pesta buku ini adalah yang terbesar.

Kebiasannya, ulama-ulama terkemuka dunia akan datang ke pesta ini bagi menandatangani buku-buku milik peribadi mereka. Waktu itu, berduyun-duyun yang akan turun bersama-sama mendapatkan tandatangan.


No comments: