Kenali Diri

My photo
Johor Bahru, Johor, Malaysia
SYAFIQ ZULAKIFLI adalah graduan Universiti Al-Azhar, Kaherah,Mesir. Berasal dari negeri Johor Darul Takzim. B.A (Hons)Syariah, Al-Azhar (2009) Editor PTS Publication & Distributor Sdn Bhd(2010) Eksekutif Penyelidikan Editorial TVAlhijrah(2012)Penerbit Rancangan IKIMfm (Mulai 1 Mac 2012) Sebarang pertanyaan emelkan ke syafiqzulakifli @ gmail.com atau hubungi +6017 7346 946

Monday, November 03, 2008

Terima Kasih Pada Semua


3 November

Minggu yang paling sibuk dengan gelora program. Selepas Kembara Jejak Realiti (KEJORA) PMRAM, mahasiswa Johor di Mesir dikunjungi oleh Exco Kerajaan Negeri (YB Datuk Maulizan Bujang selaku Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Usahawan dan Koperasi, Pelajaran, dan Pengajian Tinggi Negeri Johor)

Sebagai anak Johor di perantauan, ucapan terima kasih diucapkan kepada rombongan terutamanya daripada Majlis Agama Islam Negeri Johor, Yayasan Pelajaran Johor, dan Yayasan Warisan Johor yang hadir bersama-sama di dalam majlis tersebut.

Paling menarik adalah kehadiran daripada Pengarah Yayasan Warisan Johor. Sememangnya saya sudah lama 'mengidamkan' bertemu dengan Pengarah Yayasan Warisan Johor. Terima kasih kepada Tuan Haji Jama bin Johan dan isteri yang hadir ke Mesir.

Keduanya, terima kasih juga kerana bawakan kami lagu-lagu Ghazal, Zapin dan pelbagai VCD dan buku sejarah. Moga nanti pelbagai program kebudayaan di Mesir ini dapat diadakan pada masa-masa mendatang.

Oleh sebab saya menjadi pengerusi majlis pada malam program, peluang saya bertanya terbantut. Oleh yang demikian, saya berharap YWJ akan menghantar wakil Persatuan Penulis Johor (PPJ) dan juga wakil daripada Bahagian Sejarah dan Persuratan untuk mengadakan kursus di Mesir.

Apapun, terima kasih kepada semua yang sudi berkunjung.No comments: